A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
Stetson

Stetson is het legendarische cowboymerk uit west-Amerika, 150 jaar geleden gecreëerd door John B. Stetson. De eerste Stetson-herenhoed werd gemaakt van bevervilt voor goudzoekers, om hen tijdens het reizen te beschermen tegen regen, zon en kou. De innovatie werd later overgenomen op ranches en door mensen die veel buiten werkten. Vandaag de dag biedt het merk een scala aan modellen, van de mythische cowboyhoed tot de Stetson-hoed, die allemaal herkenbaar zijn aan hun onfeilbare kwaliteit.Verder lezen

FILTRER LES PRODUITS
Sorteer op M/V
Sorteer op Maat
Sorteer op Kleur
Sorteer op Materiaal
Sorteer op Seizoen

Een succesvolle investering

Oorspronkelijk gebruikten Stetson-dragers in de grote Amerikaanse wildernis hun hoeden ook als een teken van sociale status. De lange levensduur en de vele toepassingen van hun "Boss of the Plains", rechtvaardigden zijn hoge prijs: hij beschermde tegen het weer, maar was ook een instrument voor het hoeden van vee. Men kon de hoed zelfs gebruiken als emmer om paarden uit te laten drinken omdat hij zo waterdicht is. Het dragen van een Stetson vilthoed was niet alleen een waardevolle investering, het was ook een manier om de wereld te laten weten dat je het kon veroorloven.

Bijzondere materialen

Vandaag de dag wordt het merk nog steeds gekozen voor zijn onberispelijke kwaliteit, maar ook voor de grote verscheidenheid aan materialen en modellen die worden aangeboden. Felt Fédora is het neusje van de zalm, met vooral konijnenhaarvilt en wolvilt. Vitafelt wolvilt, exclusief voor het merk Stetson, is uitzonderlijk duurzaam en comfortabel om te dragen. Het materiaal is volledig waterdicht en maakt het ook mogelijk de hoed op te rollen, zodat hij zonder vervorming kan worden getransporteerd. Hij past zich aan de temperatuur aan, waardoor het comfortabel is om te dragen in zowel de kou als de zomer.

Een breed scala aan vormen en ontwerpen

Stetson hoeden zijn er in alle vormen en kleuren, van trilby, floppy hat, cowboyhoed natuurlijk, maar ook modellenpork pieen homburg. Textiel of lederen vlechtdetails, metalen garnituren en delicate veren zorgen voor een persoonlijk tintje dat hen tot unieke modellen maakt. In totaal hebben we 400 artikelen van het merk op Headict.

zie ook :

Petten voor alle smaken

Net als de hoeden, verwelkomt Headict ook de Stetson zomer- en winterpetten. Verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals lederen, linnen, wol of zijden petten, brengt het merk modellen van Hatteras, Brooklyn, Glennsfall, maar ook de typische baseballpet bij elkaar. De keuze van het materiaal en de vorm kun je kiezen aan de hand van de stijl, het seizoen en het gewenste effect wat jij wil.

Winter ook voor jouw stetson

Voor de winter worden ook Stetson-hoeden en chapka's op de site aangeboden. Met konijnenharen of kasjmier pak je je hoofd lekker warm in!

A
Sluitenk