A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
Stetson

Stetson is het legendarische cowboymerk uit Amerika, dat 150 jaar geleden werd opgericht door John B. Stetson. De eerste herenhoed werd gemaakt van bevervilt voor goudzoekers, om hen tijdens het reizen te beschermen tegen regen, zon en kou. Niet veel later werd hij ook populair op ranches onder mensen die veel buiten werkten. Vandaag de dag biedt het merk vele modellen; uiteraard de cowboyhoed maar ook caps, beanies, fedoras en natuurlijk de legendarische Stetson hoed: stuk voor stuk van volmaakte kwaliteit.Verder lezen

FILTRER LES PRODUITS
Sorteer op M/V
Sorteer op Maat
Sorteer op Kleur
Sorteer op Materiaal
Sorteer op Seizoen

EEN SUCCESVOLLE INVESTERING

Een Stetson hoed was in de Amerikaanse wildernis een teken van sociale status. De duurzaamheid en veelzijdigheid van hun "Boss of the Plains" rechtvaardigden zijn hoge prijs. Hij beschermde tegen het weer, maar was tegelijkertijd een instrument voor het hoeden van vee. Men kon de hoed zelfs gebruiken als emmer om paarden uit te laten drinken omdat hij zo waterdicht is. Het dragen van een Stetson vilthoed was daarnaast niet alleen een nuttige investering, het was ook een manier om de wereld te laten zien dat je het kon veroorloven.

 

BIJZONDERE MATERIALEN

Tegenwoordig wordt het merk nog steeds gekozen voor zijn onberispelijke klasse, maar ook voor de grote verscheidenheid aan materialen en modellen. Een Fedora van vilt is het neusje van de zalm, vooral met konijnenhaarvilt en wolvilt. VitaFelt wolvilt is uniek voor Stetson en is uitzonderlijk duurzaam en comfortabel om te dragen. Het materiaal is licht, vouwbaar en volledig waterdicht. Je kan de hoed daardoor oprollen, zodat hij zonder vervorming kan worden getransporteerd. Hij past zich aan de temperatuur aan waardoor hij geschikt is voor zowel de winter als de zomer.

 

EEN GROTE VERSCHEIDENHEID AAN MODELLEN

Stetson hoeden zijn er in alle vormen en kleuren: van trilby, floppy hat tot cowboyhoed, maar ook pork pie en homburg. Textiel of leren vlechtdetails, metalen garnituren en verfijnde veren zorgen voor een persoonlijk tintje dat hen tot unieke modellen maakt. In totaal hebben we 400 artikelen van het merk op Headict.

 

zie ook :

 

PETTEN VOOR IEDEREEN

Naast hoeden heeft Headict ook Stetson petten en caps op voorraad. Verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals: leer, linnen, wol of zijde, brengt het merk platte pet modellen zoals Hatteras, Brooklyn, Glennsfall, maar ook de populaire baseball- of trucker cap. Een cap is natuurlijk geschikter voor de zomer maar voor de winter vind je winterhoeden en chapka’s van Stetson op headict. Met konijnenhaar of kasjmier pak je je hoofd lekker warm in en krijgt de kou geen kans. 

 

De materiaalkeuze en het model van je Stetson cap, pet, of hoed zijn heel persoonlijk en afhankelijk van de stijl, het seizoen en het gewenste effect dat jij wilt bereiken. Met een hoed, pet of cap van Stetson weet je in elk geval zeker dat je een favoriet in huis haalt waar je jarenlang plezier aan zult beleven!

 

 

A
Sluitenk