Stetson hatteras

Stetson Hatteras Cap en Stetson Baret

Met 150 jaar ervaring heeft het Amerikaanse merk Stetson de kunst van het hoeden stijlen begrepen. De legendarische Stetson Hatteras is een Iers model platte pet met 8 vlakken. Alhoewel het oorspronkelijk een model was dat hoofdzaelijk werd gedragen door heren zien we hem tegenwoordig ook op menig vrouwenhoofd. Het is zeker de bekendste Hatteras Newsboy cap. Een Hatteras van Stetson is kwaliteit!
Filteren op
My selection:
Filter
M/V
Size
Size's guide
Merk
Materiaal
Prijs
  • € 0,00 - € 109,00Stetson, een trendsetter van kwaliteitspetten

Het merk Stetson werd in 1860 in de Verenigde Staten opgericht en kreeg succes toen de maker ervan waterdichte en duurzame vilten hoeden introduceerde, speciaal ontworpen voor goudzoekers uit Colorado. Stetson werd al snel 's werelds grootste hoedenfabrikant met wereldwijde erkenning.
Naast de beroemde Stetson hoed met een brede rand biedt Stetson al jaren ook de Hatteras Cap die voldoet aan alle behoeftes en de smaak van haar klanten die iets anders zoeken dan een formele hoed zoals de flat western hat. De Stetson Hatteras Cap is ontworpen met dezelfde zorg en respect voor kwaliteit en zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en materialen. Neem bijvoorbeeld de Stetson Hatteras Cord gemaakt van de beste kwaliteit corduroy of ga voor een Stetson Hatteras Donegal in tweed met een elegant visgraatpatroon.


Stetsons tijdloze petten

Stetson caps zijn er in vele vormen: naast de Stetson Hatteras flat cap is er bijvoorbeeld de Stetson Glensfalls met zijn eendenbekvorm waarbij het vizier in het materiaal is geïntegreerd en de baseballpet met zijn sportieve vorm. De Hatteras Stetson Cap is het primaire model van het merk, met zijn achtzijdige design. De vorm is afkomstig uit Ierland, waar hij is gemaakt van wollen tweed. Als je een vrij smal gezicht hebt, kan de Stetson Brooklyn pet, met 6 panelen, ook geschikt zijn. Stetson besteedt veel zorg aan het maken van haar petten. Geschoolde vakmensen in Duitsland maken elk model met de hand. Het materiaal van de Hatteras Stetson cap wordt door een naaister geknipt en genaaid, waarna een voering wordt toegevoegd voor extra comfort en een klep. Het model wordt vervolgens aangebracht op een houten mal en behandeld met een stoombad om de perfecte vorm aan te nemen. Tot slot worden decoratieve elementen zoals leren lussen of metalen badges toegevoegd, dit alles altijd met de hand.

A découvrir également : Leren caps - Vintage cap - Bruine cap - Winter hoed


Een Stetson Hatteras wool van warm en waterafstotend wollen tweed

In de winter houdt je je hoofd warm met natuurlijke isolerende materialen zoals wollen tweed. Het voordeel van tweed, al dan niet in combinatie met andere vezels, is dat het waterafstotend is en beschermt tegen (lichte) regenbuien. Ga je voor effen cap, bijvoorbeeld voor een beige flat cap? Of liever gevlekte, geruite of patchwork kleuren? De Stetson Hatteras wool cap komt in een originele of meer klassieke stijl.


Een Stetson Hatteras baret met een warme authentieke stijl

Leren baretten zijn uitermate geschikt voor de winter en het najaar. Stetson biedt leren Hatteras petten in verschillende uitvoeringen, de ene nog mooier dan de andere. De meest luxe? Lamsleer of geitenleer: deze materialen zijn zacht, soepel en warm. Varkensleder en koeienhuid zijn stoer en hebben een meer rustieke uitstraling die een authentieke stijl zal aanspreken.


Een zomerse Hatteras

Verwelkom de zonnige dagen en bescherm jezelf tegen de zon met een zomerse Hatteras cap in veelkleurig katoen, of een licht linnen model. De Stetson Hatteras Silk is ook heel geschikt voor de zomer. Deze Hatteras zijde flat cap is een een van de best verkopende Stetson Hatteras Newsboy Cap modellen, die het vertrouwde Stetson comfort biedt, gecombineerd met een UV40 beschermingsfactor zodat schadelijke zonnestralen geen kans krijgen. Stetson innoveert en biedt ons zelfs een versie in stro voor een relaxte, vintage look. Het is aan jou om de Stetson Hatteras Beret te kiezen dat past bij jouw wensen en je persoonlijke stijl. Aarzel niet om ons advies te vragen als je twijfelt! Welkom bij de Headict hoedshop, een van de grootste Stetson petten winkels online.

Zie ook: