A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
Stetson winterhoed

Met 150 jaar ervaring heeft het Amerikaanse merk Stetson de kunst van het stylen van ons haar begrepen. De legendarische Hatteras cap is een Iers model met 8 vlakken en zeker de bekendste Stetson cap. Een Stetson winterhoed is kwaliteit!Verder lezen

FILTRER LES PRODUITS
Sorteer op Kleur
Sorteer op Maat
Sorteer op Materiaal
Sorteer op Seizoen
Sub-categorieen

Stetson, een vlaggenschip met kwaliteitspetten

Het merk Stetson werd in 1860 in de Verenigde Staten opgericht en had succes toen de maker ervan waterdichte en duurzame vilten hoeden introduceerde die ontworpen waren voor goudzoekers uit Colorado. Stetson werd al snel 's werelds grootste hoedenfabrikant met wereldwijde erkenning.

Naast hoeden met een brede rand biedt het merk Stetson hoeden aan die voldoen aan de behoeften en de smaak van zijn klanten. Ze zijn ontworpen met dezelfde zorg en respect voor kwaliteit en zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en materialen.

Stetsons tijdloze petten

Stetson caps zijn er in vele vormen: de platte Stetson cap, de Stetson Glensfalls met zijn eendenbekvorm waarbij het vizier in het materiaal is geïntegreerd en de baseballpet met zijn sportieve vorm. De Hatteras pet is het vlaggenschip van het merk, met zijn achtzijdige design. De vorm is afkomstig uit Ierland, waar hij is gemaakt van wollen tweed. Als je een vrij dun gezicht of een kleiner hoofd hebt, kan de Stetson Brooklyn pet, zijn neef met 6 panelen, ook geschikt zijn.

Stetson besteedt veel zorg aan het maken van zijn petten. Een geschoolde werkkracht in Duitsland maakt elk model met de hand in verschillende stadia. Het materiaal van uw Stetson pet wordt door een naaister geknipt en genaaid, waarna een voering wordt toegevoegd voor extra comfort en een klep. Het model wordt vervolgens ingebracht op een houten mal die een hoedenblok wordt genoemd en behandeld met een stoombad om precies de perfecte vorm aan te nemen. Tot slot worden decoratieve elementen zoals lederen lussen of metalen badges toegevoegd, altijd met de hand door een ambachtsman.

Een stetson hatteras pet van warm en waterafstotend wollen tweed

In de winter houdt u uw hoofd warm met natuurlijke isolerende materialen zoals wollen tweed maar ook kasjmier of zijde. Het voordeel van tweed, al dan niet in combinatie met andere vezels, is dat het waterafstotend is en beschermt tegen (lichte) regenbuien. In effen, gevlekte, geruit of patchwork kleuren kan je kiezen tussen een Hatteras tweed cap in een originele of meer klassieke stijl.

Een leren baret met een warme authentieke stijl

Lederen barettenmodellen zijn ook goed geschikt voor de winter en het najaar. Stetson biedt lederen Hatteras petten aan in verschillende uitvoeringen, de ene nog mooier dan de andere. De meest luxe? Lam of geit: die zijn zacht, soepel en warm. Varkensleder en runderhuid zijn stoer en hebben een meer rustieke uitstraling, die een authentieke stijl zal aanspreken.

Een linnen of katoenen zomermuts

Verwelkom de zonnige dagen en bescherm jezelf tegen de zon met een zomerse Hatteras pet in veelkleurig katoen, of liever een licht linnen model. Stetson innoveert en biedt ons zelfs een versie in toyo stro aan met een vintage look. Het is aan jezelf om het model Hatteras pet te kiezen dat past bij jouw wensen en stijl. Aarzel niet om ons advies te vragen als je twijfelt!

A
Sluitenk