Hip hop cap

Hip Hop & Rap cap

Als er één model hip hop cap is dat uit een culturele trend is ontstaan en de belichaming van deze trend is, dan is het wel de hiphop cap. Alle fans van rap hip hop zullen je vertellen: elke goede hip hop rap fan heeft zijn pet!  
Filteren op
My selection:
Filter
M/V
Merk
Kleur
Materiaal
Prijs
  • € 14,00 - € 25,00De Hip Hop Cap: als muziek de mode beïnvloedt
Mode beïnvloedt vaak vormen van expressie zoals dans of muziek, maar met een hiphop lijkt het andersom te zijn! Inderdaad, deze coole pet is ontstaan uit de liefde van bepaalde gemeenschappen voor de straatcultuur, hun woonplaats of wijk en voor de sport. In het begin droegen de rappers de baseball van de Amerikaanse sportteams, maar gedurende de jaren hebben ze de 5 panel snapback volledig overgenomen, die daardoor van de status van sportpet naar hiphop cap ging. En hij is niet uitsluitend voor mannen: de vrouwelijke hiphop caps hebben ook hun intrede gedaan bij New Era tot grote vreugde van de dames.

zie ook :De Hip Hop Cap voor iedereen!
Hiphop is meer dan een muziekstijl, het is een alternatieve levensstijl, voornamelijk stedelijk, wat verklaart waarom er accessoires zijn gemaakt voor en door rap- en breakdance-liefhebbers. De hiphopcultuur beperkt zich niet langer tot de Amerikaanse dansers en rappers en iedereen neemt zijn eigen kenmerken op die nu deel uitmaken van de mainstream cultuur. Van authentiek New Era tot Cayler & Sons hip hop snapback die grotendeels geïnspireerd is op de Amerikaanse hiphopcultuur, je vindt in onze winkel de snapback met het logo dat je aanspreekt of met een catchy boodschap. Of wat dacht je van een funky bucket hat, geheel in stijl van jaren ’90 rap-icoon LL Cool J? Hij maakte de ouderwetse vissershoed helemaal cool en trendy. De zonneklep is ook een jaren ’90 hip hop fashion trend die we uiteraard niet mogen vergeten!

Platte klep only!
De hip hop cap wordt uitsluitend gedragen met een platte klep dus als je de voorkeur geeft aan een gebogen pet kies dan liever voor een dad hat, curved of een ander fitted model waarvan de klep buigbaar is. Bij een hiphop cap is de klep buigen gewoonweg not done! Kies voor een hip hop snapback of trucker en draag hem met de klep naar voren of zelfs een beetje naar boven om meer van je gezicht en haar te onthullen. Combineer hem met een paar chinos en casual sneakers voor een ongedwongen look. Voor een retro Hiphop look kies je voor een 6 panel die je niet alleen meteen die jaren ’80 vibe maar ook een bepaalde nonchalance meegeeft. Te koud voor een hip hop pet? Kies dan voor een van onze coole hiphop beanies!