Dad Cap

Dad Cap

De tijd dat een pet alleen werd gedragen om te beschermen tegen de zon is natuurlijk allang voorbij. Wij durven zelfs we te stellen dat een pet nu meer gedragen wordt als mode accessoire dan als modieuze zonneklep . Net als bij mode in kleding zijn er in de hoofdmode ook zeker modegrillen te ontdekken. Trends zoals: de snapback , de trucker , flat cap of vissershoed zijn gekomen en gegaan. De enige trend die nooit helemaal van het toneel verdwijnt, is de dad hat. Je denkt misschien: wat is een dad hat? Terwijl je er waarschijnlijk al meerdere hebt gezien. Hij is namelijk zó gewoon dat het geen trend meer te noemen is.
Filteren op
My selection:
Filter
M/V
Merk
Kleur
Materiaal
League
Team
Prijs
  • € 14,00 - € 65,00

Headict collection

Het verschil tussen de baseball cap en de dad hat

Een dad hat lijkt nog het meest op de baseball pet, nog zo’n oude vertrouwde pet die niet meer weg te denken is uit het modebeeld. Beide modellen zijn eigenlijk een 5 panel of een 6 panel met een verstelbare sluiting. Modellen zoals de fitted cap hebben geen sluiting en moeten op maat gekocht worden. Het grootste verschil zit hem in het voorpanel, bij de baseballpet zit er versteviging in het voorpanel, de dad hat heeft dat niet. Je vindt overigens ook geen fitted model onder de dad hats, ze zijn enigszins aan de grote kant, zitten los op het hoofd en hebben altijd een verstelbare sluiting. De klep is altijd enigszins gebogen als bij een curve cap.


5 Panel vs de snapback

Hij kan ook gemakkelijk worden verward met een snapback, vooral door hun verstelbare sluiting aan de achterkant. Er zijn echter opvallende verschillen tussen de twee. Zo is de klep van een dad cap meestal gebogen en die van een snapback plat en recht (en dient zo ook te worden gedragen). De sluitingen zijn ook anders, een snapback heeft een plastic sluiting waarin kleine plastic knopjes in gaatjes worden gedrukt voor bevestiging, terwijl de dad hat een riempje of leren bandje met een metalen bevestiging.

Zie ook:
Marine
Army
Hip Hop
Gavroche


Een collectie dad caps zeker niet alleen voor vaders!

Deze pet dankt zijn naam aan het feit dat dit model voornamelijk werd gedragen door vaders en oudere van dagen. Tegenwoordig is hij heel populair bij iedereen. Het is de ideale manier om een ‘bad hair day’ te verbergen en hij is zowel stijlvol als elegant. Niet alleen voor vaders dus, het model is unisex en one size fits all. Bij Headict vind je dad hats voor heren, dames, jongens en meisjes van alle leeftijden.


Hoe draag je een dad hat?

Deze pet is de perfecte aanvulling op een casual look. Kies bijvoorbeeld voor een zwarte cap New Era dad hat met een T-shirt of een capuchontrui en een korte broek en een paar hippe sneakers. Of kies voor een meer sportieve look en combineer hem met een trainingspak of je sportschool outfit. Hij kan zelfs gedragen worden bij een meer formele look!


De beste merken bij Headict

We hebben de wereld aan dad hats beschikbaar bij Headict. Zoals je van ons gewend bent, vind je bij ons alleen de beste merken dad hats in Europe. Op zoek naar een New Era dad cap? Een 47 brand dad hat of Brixton, Carthartt of Huf dad cap? Wij hebben het allemaal!