Vissershoed

Trendy vissershoedje

De bucket hoed, ook wel bekend als vissershoedje, maakt een comeback: het is een cultus en een statussymbool, dit trendy hoedje. Met behoud van zijn zeer herkenbare brede rand maar met gekke prints of juist ultra-klassieke materialen maakte de ouderwetse vissershoed in de afgelopen jaren plaats voor de stijlvolle vissershoed! Bovendien krijg je gratis verzending bij onze visserhoeden en accessoires vanaf een aankoop van 49 Euro bij merken als Adidas, Stetson, Brixton of Kangol. Vaak is de regel bij dit soort product: One size fits all! Hieronder kan u enkele weetjes bekijken over deze accessoires.
Koop Jouw Vissershoed Online - Trendy Vissershoedje Kopen - Headict
Filteren op
My selection:
Filter
M/V
Size
Size's guide
Merk
Kleur
Seizoen
Materiaal
Prijs
  • € 0,00 - € 101,00

 

Een volledig opnieuw uitgevonden vissershoed


Geen saaie vissershoedjes meer die we als kind op het strand moesten dragen. Gepopulariseerd door rappers zoals LL Cool J en Run DMC in de jaren '80, is de vissers hoed terug van weggeweest en is stijlvoller dan ooit! Met meer gewilde materialen, all-over prints zoals de drie strepen van adidas in groen, blauw of zwart en verschillende vormen zijn het de gemakkelijkste hoeden om te dragen en mee te nemen, omdat ze gemakkelijk op te vouwen en weg te stoppen zijn. Deze meestal canvas of katoenen hoed is uiteraard verkrijgbaar in meerdere kleuren zoals: zwart, licht groen, navy, oranje, rood of wit, om maar wat te noemen. Er is tegenwoordig ook geen onderscheid meer tussen een bucket hat heren of bucket hat dames , de vissershoed is bij uitstek een unisex hoed die door iedereen kan worden gedragen!

Zonnehoeden en winterhoeden

Alhoewel deze stoffen hoed toch echt meer bekend staat als een zonnehoed, omdat hij de ultieme bescherming biedt tegen de zon, kan hij ook in de winter worden gedragen. Er is echter een limiet aan de hoeveelheid kou en regen dat katoen of canvas tegen kan houden en dus zal je, als je er in de winter ook stijlvol en cool bij wilt lopen, je bucket hat bij echt bitter winterweer in moeten ruilen voor eenvilten hoed zoals eenfedora,capeline strandhoed of trilby om je hoofd warm te houden. Een bucket hat is trouwens echt een informele zomerhoed die prima naar een festival of een dagje strand gedragen kan worden maar niet geschikt is voor meer formele gelegenheden. Kies dan liever voor een elegante strohoed zoals een panama of eenpork pie. Eencowboyhoed of een traveller fungeren als een meer duurzamer alternatief voor de vissershoed, bijvoorbeeld op reis of op elk nieuw avontuur.

Hoe komt de vissershoed aan zijn naam?

Of je nu een fan bent van rapmuziek uit de jaren '90 of gewoon een functionele hoed nodig hebt om de zon uit je nek te houden, je bent waarschijnlijk bekend met vissershoeden. Deze lichte, kleurrijke hoeden kunnen in talloze contexten gedragen worden en zijn al tientallen jaren aanwezig in de popcultuur. Maar waar dankt de vissershoed zijn naam aan?Vissershoeden danken hun naam aan de unieke vorm. Zijn diepe, ronde basis met een brede rand die zachtjes naar beneden helt, lijkt op een omgevallen emmer op het hoofd van de drager. Deze vorm is sinds zijn ontstaan in de jaren 1900 van louter praktisch naar een modeaccessoire gegaan. In de rest van dit artikel onderzoeken we de unieke kenmerken van vissershoeden, en ook hun unieke ontstaansgeschiedenis. We zien ook hoe de hoed geëvolueerd is en welke andere stijlen hij sinds zijn introductie beïnvloed heeft.

A découvrir également : Vissershoeden zwart - Vissershoeden grijs - Vissershoeden blauw - Vissershoeden rood - Dames vissershoed - Heren vissershoed - Vissershoeden zwart - Dames vissershoed - Heren vissershoed - Kinder vissershoed - Vissershoeden beige - Vissershoeden witte - Vissershoeden blauw - Vissershoeden grijze

Wat is een vissershoed?

Hoewel de vissershoed in de loop van zijn geschiedenis van verschillende materialen gemaakt is, vind je hem tegenwoordig het meest waarschijnlijk van katoen of eventueel wol. Vissershoeden hebben vaak versieringen zoals kleine oogjes om de lucht rond het hoofd van de drager te laten circuleren. De rand van deze hoed is kenmerkend breed en loopt zachtjes naar beneden af. Het is geen hoed met een stijve rand. In plaats daarvan loopt de rand op een natuurlijke manier schuin naar beneden voor bescherming tegen de zon of voor pure stijl. Je kunt goedkope katoenen vissershoeden vinden voor een paar dollar of designer opties die je honderden kunnen kosten. De basis van de hoed is vrij passend op je hoofd. Als je een vissershoed voor heren of dames of een bob draagt, lijkt hij losjes op een emmer die wordt omgedraaid en op je hoofd geplaatst. De hoeden danken hun naam aan deze kenmerkende emmerachtige vorm. Hoewel het dragen van een emmer op je hoofd misschien niet als de meest modieuze stijl klinkt, heeft de vissershoed of bob toch zijn plaats gevonden in de garderobe van veel stijlvolle beroemdheden en op catwalks over de hele wereld. Laten we eens kijken naar de geschiedenis van de vissershoed voor heren en naar alle manieren waarop deze unieke vorm in de afgelopen eeuw omarmd werd. Bij Headict krijgt u er de verzending van uw vissershoeden er bovendien gratis bij. Een vissershoed in alle kleuren: van zwart, over blauw of zelfs beige... Van alle bekende merken: Stetson, Brixton, Adidas of Kangol.. In american cotton, nylon of eender welk materiaal. U vindt zeker uw favoriete vissershoedje op onze webshop.


Zie ook:
Bolhoed
Hoge hoed
Cloche
Canotier


De breedste keuze aan bucket hats


Je vindt in onze online winkel een grote selectie vissershoeden: Obey, Huf, Official, Two Face, Agora, Criminal Damage. Alle topmerken zijn vertegenwoordigd. Met meer dan 100 modellen, van de meest originele tot de meest bescheiden, van een kangol stripe la hinch tot bucket hat met wietprint of het Brixton model omkeerbare hoed dat je tweezijdig kunt dragen, een bucket hat kopen doe je bij Headict!

Breng een bezoek aan onze webshop, bestel jouw vissershoed of hoeden en ontvang gratis verzending bij een bestelling van €75 of meer. Check voordat je een bestelling plaatst wel even of jouw favoriete vissershoed een one size fits all is of een bepaalde maat, het zou toch zonde zijn als je nieuwe aankoop niet past!

De geschiedenis van de vissershoed

Vissers uit die tijd droegen een wollen versie van de vissershoed, die ideaal was voor de omstandigheden waarin ze gewend waren te werken. De lanoline in het materiaal was van nature waterdicht, waardoor hij ideaal was voor elk druilerig, regenachtig weer. Bovendien beschermde de vorm van de rand hun gezicht en hals tegen de elementen, die zowel zon als regen konden omvatten. Ooit afgevraagd waarom mensen vishaken aan hun vissershoeden zetten? Ontdek het hier. De hoed droogde snel op en was ook gemakkelijk opvouwbaar. Hij kon vrij gemakkelijk in een zak worden weggestoken. Deze eigenschap hielp de hoed aan populariteit te winnen en zich ook buiten zijn thuisland Ierland te verspreiden.

De vissershoed en de jaren 1900

Spoel door naar de jaren 1940, en we zien dat de eerste gemilitariseerde versie van de vissershoed populair werd bij de Israëlische strijdkrachten. Ze pasten het ontwerp en de materialen aan om optimaal te zijn voor gevechten in de woestijn. De strijdkrachten verwisselden het dikke wollen materiaal en vervingen het door lichtere katoenen opties, zoals canvas. De Israëlische strijdkrachten hadden hoofddeksels nodig die hen tegen de felle zon zouden beschermen. Ze voegden een paar plekjes toe voor ventilatie om hun hoofd koeler te houden als ze de hoed lang droegen. Lees meer over oogjes in hoeden in dit artikel. Het gebruik van de hoed door de Israëliërs had succes, en het leger van de VS nam kennis van deze vernieuwing in hoofddeksels.

Tijdens de oorlog in Vietnam zagen de VS de noodzaak in van een hoed die het gezicht en de nek van de Amerikaanse troepen zou beschermen tegen de omstandigheden in de Vietnamese jungles. Men begon massaal legergroene vissershoeden te produceren voor de Amerikaanse soldaten. De gemilitariseerde versie van de vissershoed werd een lichtere, meer ademende versie dan het origineel.

De gewone vissershoed

Het is deze versie die we vandaag het meest kennen. Tegen de jaren 1960 was de verschuiving naar de mainstream begonnen. In de beroemde Amerikaanse TV show Gilligan's Island droeg het titulaire personage gedurende de hele serie een kenmerkend vissershoedje van Kangol. Je kunt ook een bob van Adidas spotten bij Bill Murray's personage in de klassieke komische film, Caddyshack.

In de jaren 1980 verspreidde de vissershoeden zich verder in zijn populariteit. Ditmaal kreeg hij vat op de rap en hiphop gemeenschappen in de hele Verenigde Staten. Het werd een iconische modekeuze voor veel rappers in de jaren '90. LL Cool J is misschien het meest gedenkwaardig met zijn rode vissershoedje, maar anderen vóór hem zoals Run-DMC en Big Bank Hank (deel van de Sugar Hill Gang) droegen ook vissershoeden maar in het zwart of blauw van merken zoals Kangol en Adidas. Lees meer over hoeden die hip-hop artiesten droegen later in dit artikel. Tegenwoordig kun je veel succesvolle muzikale artiesten spotten die van tijd tot tijd een vissershoedje dragen. Deze muzikanten kunnen een scala aan stijlen bestrijken, van Jay Z tot Justin Bieber tot zelfs Rhianna. Het vissershoedje duikt ook op op de high Cotton fashion runways, waarbij topontwerpers verbeterde versies aan een hoge prijs van de hoed in hun kenmerkende outfits verwerken.

De vissershoed over de hele wereld

Hoewel we het in de Verenigde Staten meestal een vissershoedje noemen, heeft dit product over de hele wereld verschillende namen en bijnamen aangenomen. De vroege Ierse versies van deze hoed werden een "fisherman's hat" en een "Irish walking hat" genoemd. In Australië staat een beige militaire versie van de hoed bekend als de "giechelhoed", vanwege het vermeende komische uiterlijk.

Variaties van het vissershoedje

De unieke vorm van de vissershoed van Kangol, Adidas of Stetson is verantwoordelijk voor het ontstaan en de ontwikkeling van andere hoeden. De bob hoed, bijvoorbeeld, is een hoed die zijn inspiratie aan het vissershoedje ontleende en er een sterk gemilitariseerd hoofddeksel van maakte. Al deze merken zijn bij Headict beschikbaar aan de beste prijs.

Vóór de gevechten in Vietnam werd een versie van het nieuw vissershoedje aan de militaire troepen gegeven en heette de "Daisy Mae". De naam kwam van een vrouwelijk tekenfilmfiguurtje dat in die tijd populair was. Toen de Vietnamoorlog uitbrak en de behoefte aan tropische, unisex militaire hoofddeksels ernstig werd, ontstond de Boonie. De Boonie hoed werd de versie van het outdoor vissershoedje in het kaki of olijf groen dat gegeven werd aan Amerikaanse soldaten die in Vietnam vochten.

In de begindagen van de bob hoed was de vraag zo groot dat deze hoeden vaak van gerecycled materiaal gemaakt werden. Ze werden meestal gemaakt in olijf groen of camouflage om ze optimaal te maken voor militair gebruik. Bovendien werden er insectennetten aan toegevoegd om de drager te beschermen tegen muggen en ander ongedierte in de jungles. Tegen het einde van de Vietnamoorlog werd deze stijl van hoed een standaard-uitrusting en hij blijft ook nu deel uitmaken van het Amerikaanse militaire uniform, in het beige of bruin bijvoorbeeld voor oorlog in de woestijn. Je kunt het verschil tussen een Boonie en een vissershoedje herkennen aan kleine variaties in het ontwerp en ging de prijs omhoog. Het deel van de bot dat je hoofd bedekt is meestal niet zo diep als dat van een vissershoed. De gedachte hierachter is het silhouet van het hoofd van de soldaat te verdoezelen, door de rand te gebruiken om een andere vorm te krijgen dan die van een doorsnee hoofd. Dit helpt om Amerikaanse troepen te verbergen wanneer ze in het zicht van een vijand zouden kunnen zijn. Welk product past het best bij jou? Een beige van Adidas met het alombekende logo? Een blauw product van Stetson? Een groen logo van Brixton? Je kan nu jou favoriete accesoires bekijken op onze webshop!

Laatste gedachten

Het vissershoedje heeft een lange weg afgelegd, van zijn nederige begin bij Ierse vissers helemaal tot de high Cotton fashion runways wereldwijd. Hij dient zowel functionele als modieuze doeleinden en is wereldwijd het hoofddeksel geworden van veel militaire militairen. Zijn naam mag dan afkomstig zijn van zijn gelijkenis met een emmer, zijn rijke en gevarieerde culturele invloed heeft een grotere betekenis gekregen. Op onze webshop vindt u zeker een bob van jou favoriete merk aan de beste prijs. Elke kleur is beschikbaar voor heren, dames en kinderen: zwart, groen, wit, grijs, beige, blauw, groen, bruin, rood enz.. In alle maten en unisex: S, M, L, One Size en bovendien kan u genieten van gratis verzending van een bestelling van 49 Euro incl BTW voor merken zoals Stetson, Brixton, Adidas, Kangol enz.. U kan zo nu bekijken bij Headict.com!