Hoge hoed

Hoge hoed Chapeau

De hogehoed, ook wel top hat of chapeau is de sjiekste hoed bij uitstek. Van alle stijlen die vandaag de dag nog steeds worden gedragen, verscheen dit model als allereerste, en hij werd gedragen door onder andere de Amerikaanse president Abraham Lincoln toen hij in 1864 werd gekozen. De zwarte hoge hoed is een symbool van waardigheid en respectabiliteit. Ben je klaar om de jouwe te kiezen?
Filteren op
My selection:
Filter
M/V
Merk
Kleur
Seizoen
Materiaal
Prijs
  • € 39,00 - € 40,00


Een sjieke hoed

Er is bijna niks chiquer dan een heer in een formele, enigszins grote hoed. Het wordt echter een steeds zeldzamer fenomeen. Lange tijd was de hoed een essentieel onderdeel van een mannengarderobe. De hoge hoed werd in de 18e en 19e eeuw gedragen als vast onderdeel van een mannenoutfit. Inmiddels is dat niet meer zo en dat is jammer, vinden wij. Tegenwoordig komt er vaak een konijn uit of zijn ze zo waardevol en antiek dat ze alleen nog maar tentoongesteld kunnen worden. Hoge hoeden worden voornamelijk gedragen bij zeer chique evenementen die ook vaak koninklijk zijn en waar de heren een rokkostuum worden geacht te dragen<

Een hoge hoed, perfect voor een evenement

We weten niet of Abraham Lincoln zijn belangrijke documenten in zijn top hat verstopt had, of waar precies dat witte konijn vandaan komt als de tovenaar met zijn toverstaf zwaait. Maar laten we eerlijk zijn, het heeft een krachtig effect dat indruk maakt. Daarom is de chapeau (wat gewoon ‘hoed’ betekent in het Frans) een favoriet op bruiloften, voor zowel de bruidegom als voor mannelijke gasten.


Hoewel deze hoed niet noodzakelijkerwijs elke dag gemakkelijk te dragen is om naar kantoor te gaan of om de kinderen van school op te halen (hoewel, waarom ook eigenlijk niet...?), is hij zeer geschikt voor een bruiloft, als carnaval hoed bij je feestkleding, een sociale of feestelijke gebeurtenis of zelfs als goochelhoed! Is dit je toch een beetje te formeel? Kies dan voor een meer informelere hoed zoals de Panama, Fedora of Trilby. Alhoewel nog steeds heel stijlvol, zijn deze modellen wat meer ‘alledaags’ dan een hoge hoed. Een goed alternatief voor de chapeau in formele gelegenheden is de bolhoed. Deze kan gerust worden gedragen met een driedelig pak of rokkostuum.


Een hoge hoed dames?

In het verleden was het niet gebruikelijk voor dames om een hoge hoed te dragen. Trypische dameshoeden waren de cloche of zelfs een canotier. Vandaag de dag kan iedereen een hoge hoed dragen als hij wil.

zie ook :Een enorme selectie hoge hoeden

Headict biedt verschillende opties gekozen uit merken van over de hele wereld. Als je op zoek bent naar een goedkope hoge hoed, vind je hier betaalbare vilten hoeden. De in Engeland of de Verenigde Staten gemaakte top hoeden zijn van prachtige kwaliteit met een satijnen voering en een minutieus detail; ze passen perfect bij je meest verfijnde outfits. Dit is meteen een van de nadelen van de chapeau: hij is niet bepaald veelzijdig. Zo bestaat er bijvoorbeeld geen strohoed model van de hoge hoed.Ontdek ook onze selectie van Brixton hoeden en de grootste Nederlandse Stetson boetiek op het web.