Banner
A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
Bolhoeden

De meest authentieke van onze hoeden! In vilt of stro, ontdek onze selectie van bolhoeden en maak de Charlie Chaplin in je los! Verder lezen

De bolhoed, een icoon
Van alle hoeden die meteen een beroemd beeld oproepen, is het bolhoedje, ook wel bowler hat, wel extra bijzonder. Voor sommigen zal het de hoed van Charlie Chaplin zijn, voor anderen de serie Bowler Hat And Leather Boots of zelfs A Clockwork Orange. Deze hoed, meestal zwart en gemaakt van vilt, is zowel extreem eenvoudig als zeer onderscheidend met zijn herkenbare ronde vorm.Zoals iedereen waarschijnlijk wel weet is de bolhoed Engels. De uitvinding van de bolhoed dateert uit de 17e eeuw en was oorspronkelijk bedoeld om de vaak te zachte en fragiele boerenmuts te vervangen. Het werd vanaf de 19e eeuw gezien als een symbool en kenmerk van de Engelse bourgeoisie. Op het toneel werd de bolhoed al snel een belangrijke steunpilaar in de komedie en cinema, omdat hij het gemakkelijk maakt om dubbelzinnige personages te creëren die zowel stijlvol als eigenzinnig zijn. Denk aan Laurel & Hardy, Hercule Poiroit, Bowler Hat en Leather Boots of Stanley Kubrick's meesterwerk A Clockwork Orange.

zie ook :Het succes van deze hoeden
Vandaag de dag verschijnt de bolhoed weer op de hoofden van fashionista's en modebloggers. De grootste merken zoals Brixton hebben hem in hun collecties in de schijnwerpers gezet. Het succes ligt in de soberheid, waardoor hij gemakkelijk te dragen is, en de ronde kant, die het silhouet verzacht. De Engelse bolhoed is vandaag de dag echt niet meer alleen voor heren bij een pak, maar is ook zeer geschikt voor dames en verschijnt steeds meer in de prêt-à-porter-collecties. Voor een kostuum kun je hem dragen met een blazer, een trui of een brutale minirok met een gekleurde panty; Succes gegarandeerd!Bolhoed kopen? Meet eerst de maat van je hoofd om te zorgen dat je de juiste hoedmaat koopt. Check onze hoedshop voor de beste prijs.

A
Sluitenk