Banner
A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
Bolhoeden

De meest authentieke van onze hoeden! In vilt of stro, ontdek onze selectie van bowlerhoeden en maak de Charlie Chaplin in je los! Verder lezen

FILTRER LES PRODUITS
Sorteer op Maat
Sorteer op M/V

De bolhoed, een icoon

Van alle hoeden die meteen een beroemd beeld oproepen, is de bolhoed, ook wel bowler hat wel extra bijzonder. Voor sommigen zal het de hoed van Charlie Chaplin zijn, voor anderen de serie Bowler Hat And Leather Boots of zelfs A Clockwork Orange. Deze hoed, meestal gemaakt van vilt, is zowel extreem eenvoudig als zeer onderscheidend met zijn ronde vorm die op het eerste gezicht herkenbaar is.

De uitvinding van de bolhoed dateert uit de 17e eeuw en was oorspronkelijk bedoeld om de vaak te zachte en fragiele boerenmutsen te vervangen. Het heeft zich uiteindelijk gevestigd en werd vanaf de 19e eeuw gezien als een symbool en kenmerk van de Engelse bourgeoisie. Op het toneel werd de bolhoed al snel een belangrijke steunpilaar in de komedie en cinema, omdat hij het gemakkelijk maakt om dubbelzinnige personages te creëren, die zowel stijlvol als eigenzinnig zijn. Denk aan Laurel & Hardy, Hercule Poiroit, Bowler Hat en Leather Boots of Stanley Kubrick's meesterwerk A Clockwork Orange 1971.

zie ook :

Het succes van deze hoeden

Vandaag de dag verschijnt de bolhoed weer op de hoofden van fashionista's en modebloggers. De grootste merken zoals Brixton hebben hem in hun collecties in de schijnwerpers gezet. Het succes ligt in de soberheid, waardoor hij gemakkelijk te dragen is, en de ronde kant, die het silhouet verzacht. De bolhoed is vandaag de dag ook terug als een zeer vrouwelijk accessoire en verschijnt steeds meer in de prêt-à-porter-collecties. Voor een "Dress Code" kun je hem dragen met een blazer, een trui of een brutale minirok met een gekleurde panty, en je haar los te laten. Effect gegarandeerd!

Op deze pagina : verkoop bolhoed - goedkope bolhoed - koop bolhoed

A
Sluitenk