Banner
A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
Hoed pork pie

De porkpie hat, vernoemd naar z’n vorm welke veel lijkt op een traditionele Engelse pie, werd populair onder dames en heren halverwege de 19e eeuw. Van alle hoeden met een brede rand is de Porkie pie wat meer casual en hij kan de drager een wat gedrongen uiterlijk geven. De porkie pie hat wordt veel gezien in de straten van Brooklyn of in de jazz clubs. Bij ons vind je een zeer interessante selectie porkie pie hoeden. Verder lezen

FILTRER LES PRODUITS
Sorteer op Kleur
Sorteer op Merken
Sorteer op Materiaal
Sorteer op Seizoen

DE ONNAVOLGBARE HOED MET DE PLATTE RAND

Walter White, en zijn alterego “Heisenberg” uit de serie Breaking Bad hebben er misschien voor gezorgd dat de porkiepie een comeback maakte in de 21e eeuw maar de oorsprong van de hoed dateert tot bijna 200 jaar geleden.  De ronde, vrij lage, iets ingedeukte bovenkant met een plooi rondom onderscheidt de porkpie van hoeden als de Trilby of de Fedora en geeft hem een retro en toch frisse look. De porkiepiehat is ideaal als je vrij lang bent en je lengte niet met je hoed wilt benadrukken.

 

HOE DRAAG JE DE PORK PIE HOED?

De hoed ligt plat op het hoofd en dat is de beste manier om hem te dragen. Je kunt hem eventueel ook iets schuin naar achteren dragen. De porkpiehat kan door zowel mannen als vrouwen worden gedragen en past goed bij een ovaal of langer gezichtsvorm. Als een algemene stelregel kun je aanhouden dat de rand van je hoed altijd wijder moet zijn dan je kaaklijn. Een porkpie hat heeft een relatief korte rand. Hij kan gemakkelijk worden gecombineerd met een sportieve outfit en met stoffen zoals tweed. Voor een luchtige zomer look combineer je een strooien porkie pie met een short, shirt en een los vallend Hawaii-shirt. 

 

DE PORK PIE HOED : EEN MUST-HAVE

Bij headict vind je een grote verscheidenheid aan pork pie hoeden. Kies voor de winter een stijlvolle porkiepie van mooi wolvilt en in de zomer een speelse strohoed met wat meer kleur. Met zijn zeer originele en retro vorm past hij perfect in de huidige mode: nonchalant maar met een lichte vintage touch die het verschil maakt. De porkiepiehat is perfect voor een avant-garde look maar kan ook casual gedragen worden. Kortom, de Porkie Pie hat is perfect voor jou als je een zwak hebt voor trendy looks en op zoek bent naar variatie.

Zie ook :

 

KIES UW PORK PIE HOED

De veer op de porkie pie hat, een klein ultra trendy detail, doet volledig denken aan de bohemien uitstraling van de jaren '60 en '70. Of wat dacht je van een porkie pie hat gemaakt van blauw gevlochten stro? Dragers van een pork pie hoed hebben iets unieks en willen dat graag laten zien.  Een casual wandeling door de stad, een lentepicknick in de zon of zomerwandelingen op het strand; er is een porkiepiehat voor elke gelegenheid en je vindt ze allemaal op headict.nl.

A
Sluitenk