Canotier strohoed

Canotier Strohoed, Boaters Hat of Schippershoed

Met een ovale vorm en een platte rand is dit de klassieke zomerhoed bij uitstek. De boaters hat (schippershoed) was het favoriete hoofddeksel van sterren zoals Fred Astaire en Maurice Chevalier. De naturel, luchtige en goedkope boater hat gemaakt van Panama stro beschermt je tegen de zon terwijl hij je ook koel houdt. Dit heerlijke accessoire is de perfecte aanvulling op een casual outfit en geeft je een vrolijke buiten-look. Lang leve de zomer!
Filteren op
My selection:
Filter
M/V
Size
Size's guide
Merk
Kleur
Seizoen
Materiaal
Prijs
  • € 14,00 - € 89,00Een hoed die de zon uitstraalt

De boater is een klassieke en originele strohoed gemaakt van een stijf soort stro, genaamd tarwestro in een natuurlijke kleur dat op een speciale manier wordt geweven of gevlochten om een boater te maken. De hoed is niet helemaal rond maar enigzins ovaal met een platte, rechte rand en tevens een vlakke bovenkant. Een boater is meestal versierd met een lint in een of twee kleuren rond de kroon. Het dragen van een schippershoed is een beetje zoals het kijken naar het beroemde schilderij van Renoir, Le Déjeuner des Canotiers (De Lunch van de roeiers). Je hebt ineens het gevoel dat je je mooiste witte shirt en hoeden draagt voor een fijne dag met je vrienden. Het voelt als de lente! Als je meer van een rock-style bent, kies dan voor de neef van de boater hoed; de pork pie, met een kortere rand of voor meer bescherming kies je een traveller van stro.

zie ook :Boater hat: vrouwelijke zonnehoed

Of je hem nou combineert met een zomerse jurk of een poloshirt en pantalon, de boater heeft een rijke geschiedenis. Wist je bijvoorbeeld dat de boater van oorsprong een hoed was die werd gedragen door vrouwen en kinderen? Net als de beroemde Fedora was de schippershoed een vrouwenhoed. Pas rond 1880 werd hij populair onder mannen als zomers alternatief voor vilten hoeden zoals de homburg en trilby. De boaters kende zijn grootste populariteit in het einde van de 19e eeuw, begin 20e eeuw toen ze, als exclusieve mannenhoeden tegen die tijd, niet alleen werden gebruikt als zonnehoeden maar ook vaak gedragen werd tijdens watersporten zoals zeilen en roeien. Hier heeft deze hoed zijn naam aan te danken. De boater was in die tijd, net als bijvoorbeeld de bolhoed een minder formeel alternatief voor bijvoorbeeld een hoge hoed die in die tijd steeds meer een elitaire hoed begon te worden.Onze selectie schippershoeden

Tegenwoordig is deze unieke hoed echt niet meer alleen voor mannen maar kun je de boater hat kopen als unisex model voor dames en heren via trendy merken zoals Seeberger, Stetson of Brixton. Te ontdekken op in onze hoedshop! Vragen over gratis verzending van je bestelling? Neem dan contact met ons op!