Panama hoed

Panamahoed voor heren en dames

Hoewel de hoed tegenwoordig geen verplicht onderdeel meer is voor heren, draagt het hoofddeksel in hoge mate bij tot de stijl, zowel wat de vorm als wat de functie betreft. In tegenstelling tot de overvloed aan hoeden in de winter, is er eigenlijk maar één klassieke zomerhoed die de tand des tijds heeft doorstaan: de Panamahoed. Panama" is een materiaal, geen vorm. De Panamahoed wordt namelijk gemaakt in kapvormen zoals de gewelfde vorm, maar ook in baseballcaps. Er zijn ook Panamahoeden in de vorm van een slappe hoed, een klokhoed of een reizigershoed.
Shop Panamahoed Online - Panamastro Hoeden Kopen - Headict
Filteren op
My selection:
Filter
M/V
Size
Size's guide
Merk
Kleur
Seizoen
Materiaal
Prijs
 • € 0,00 - € 235,00

Panamahoed: de traditionele hoed uit Ecuador

Hoewel de hoed tegenwoordig geen verplicht onderdeel meer is voor heren, draagt het hoofddeksel in hoge mate bij tot de stijl, zowel wat de vorm als wat de functie betreft. In tegenstelling tot de overvloed aan hoeden in de winter, is er eigenlijk maar één klassieke zomerhoed die de tand des tijds heeft doorstaan: de Panamahoed. Panama" is een materiaal, geen vorm. De Panamahoed wordt namelijk gemaakt in kapvormen zoals de gewelfde vorm, maar ook in baseballcaps. Er zijn ook Panamahoeden in de vorm van een slappe hoed, een klokhoed of een reizigershoed.

In het gewone spraakgebruik is een "Panama" echter een lichtgekleurde hoed met een zwarte, fijn geweven band, gemaakt van het stro van de Zuid-Amerikaanse toquilla-palm. Hoewel de naam doet vermoeden dat de oorsprong van deze wereldberoemde hoed in Panama ligt, is de originele Panamahoed altijd in Ecuador gemaakt. Daar is hij beter bekend als de sombrero de paja toquilla, of gewoon " strohoed". Panama's elegante vorm en lichte, veerkrachtige kwaliteiten maken het de perfecte keuze voor warm, zonnig weer, en daarom zou een Panamahoed in de garderobe van elke hoofddeksel-liefhebber moeten zitten.

Panamahoeden zijn modeaccessoires die lichtheid en comfort combineren om u in stijl tegen de zon te beschermen. Het is de essentiële traditionele hoed, voor mannen of vrouwen, om mee te nemen op vakantie met uw korte broek en zonnebril. Panamahoeden bieden zowel comfort als koelte in de zomer. U kan een model voor heren of dames direct bij u laten bezorgen.

De Panamahoed onderscheidt zich door zijn grondstof, de bladeren van een Zuid-Amerikaanse palmboom die "paja toquilla" wordt genoemd, en door het traditionele handweven.

Geschiedenis van de Panamahoed

Panamahoeden worden in Ecuador geweven sindshet begin van de 17e eeuw, toen Panamahoeden lokaal werden gedragen en verhandeld. De industrie groeide gestaag en verspreidde zich in de daaropvolgende eeuwen. In de 19e eeuw werden ze vanuit Ecuador uitgevoerd voor distributie inEuropa en Amerika tot inAzië. Het verhaal gaat dat goudzoekers die via Panama naar Californië reisden, daar al in 1834 Panamahoeden kochten, waaraan zij de misleidende bijnaam "Panama" te danken hadden. De mond-tot-mondreclame en de gestage stroom van mijnwerkers door Panama ondersteunden de term en de populariteit van de hoed, maar de hoed bereikte pas een breed publiek in de Verenigde Staten toen Theodore Roosevelt werd gefotografeerd met een Panamahoed op tijdens zijn bezoek aan de bouwplaats van het Panamakanaal. In 1944 waren Panamahoeden Ecuador's belangrijkste exportproduct. In de 20e eeuw bleef de belangstelling voor Panamahoeden aanhouden, met filmsterren, politici en mode persoonlijkheden die Panamahoeden droegen bij warm weer. Voorbeelden zijn Hercule Poirot, Roger Redford in Great Gatsby in 1974, en Gregory Peck in To Kill a Mockingbird zijn slechts enkele van de heren die deze beroemde hoed hebben gedragen.

Tegenwoordig is de authentieke Panamahoeden-industrie geconcentreerd in de stad Cuenca, Ecuador, waar de productie vooral gericht is op kwantiteit en niet zozeer op kwaliteit. Grote bedrijven produceren duizenden hoeden en verkopen ze over de hele wereld. Als u een hoed tegenkomt met de vermelding "authentiek Panama", komt die waarschijnlijk uit een van de fabrieken van Cuenca. De traditie van handgeweven naturel Panamahoeden is nog steeds levend buiten Cuenca, en het bekendste centrum van handgeweven hoedenproductie is waarschijnlijk Montecristi. Aan de andere kant beweren velen dat de beste Panamahoeden uit deze kleine stad komen, maar de kustplaats Calle Pilé, in het westen van Ecuador, maakt ook aanspraak op de beste hoedenproducenten.

Panamahoed van goedkoopste naar duurste

Deze Ecuadoriaanse hoed is betaalbaar voor alle budgetten: van de goedkope Panamahoed voor 39 euro tot de Panamahoed brisba, tot de Panamahoed Montecristi die kan oplopen tot meer dan 10000 euro . Door rechtstreekse invoer uit Ecuador kunnen wij u goedkope Panamahoeden aanbieden in het groot en rechtstreeks van onze Ecuadoriaanse ambachtslui. De prijs en kwaliteit is top!

De vorm van de Panamahoed kan een fedora Panamahoed zijn, die de meest "klassieke" vorm blijft en het meest gedragen wordt in de wereld; maar er zijn ook Panamahoeden in de vorm van een trilby, een slappe hoed of een Panamahoed.

Hoe een Panamahoed wordt gemaakt

Alle Panamahoeden werden oorspronkelijk met de hand geweven, met gebruikmaking van lokaal naturel toquilla palmstro, rond individuele hoedvormen. Zoals de meeste garderobeartikelen, leidde de vraag naar hoeden uiteindelijk tot de industrialisatie van het fabricageproces. Tegenwoordig worden de meeste Panamahoeden door machines geweven in moderne fabrieken. De fabrieksmatige productie van Panamahoeden is weinig interessant, maar het weven met de hand is fascinerend. Het is een bedreigde kunst die het verdient om gewaardeerd te worden. Daarom werd het weven van Panamahoeden in 2012 zelfs toegevoegd aan de UNESCO-lijst van immaterieel cultureel erfgoed.

Op zoek naar de toquilla palm in de Ecuadoriaanse jungle.

Het proces begint met het stro, dat alleen wordt gevonden in de equatoriale bossen van Ecuador. Net als bij een zeldzame druif worden de beste planten gevonden in een microklimaat dat ideaal is voor de teelt van toquillas. Het hart van de plant, de cogollo, is het perfecte materiaal om fijn stro te maken voor een Panamahoed van hoge kwaliteit. Er kunnen tientallen cogollos nodig zijn om een enkele hoed te maken, en elke cogollos wordt met de hand geoogst van wilde planten in het bos. De stengels van de plant worden vervolgens zorgvuldig met de hand gescheiden en kort gekookt alvorens te worden gedroogd. Na het drogen worden de vezels gebleekt in zwavelrook en vervolgens verdeeld in nog fijnere rietjes.

Hand-weven van de kroon van een Panamahoed

Het weven begint met het meest centrale deel van de hoed: de kroon of kap van de hoed. Het wordt dan naar buiten geweven in een cirkelvormig patroon. De weefopties omvatten het visgraat "liso" en het ruitvormige "brisa" patroon, maar handwevers geven de voorkeur aan liso vanwege het elegantere uiterlijk. Om economische redenen geven de grotere fabrikanten de voorkeur aan de brisa-binding. Zodra de krans groot genoeg is, wordt hij op taillehoogte op een driepoot geplaatst, met daarop een kroonvormig hoedblok. Zodra het weefwerk zich tot de randen van het blok heeft uitgebreid, plaatst de wever er nog een aantal blokken bovenop, alsmede een klein kussen. Dit wordt zowel door mannen als vrouwen gedaan; hij of zij leunt dan over de gewatteerde driepoot, waarbij het lichaamsgewicht wordt gebruikt om het weefgetouw op zijn plaats te houden. Dit is een van de moeilijkste klussen. Het kan maanden duren om een enkele, zeer dunne hoed te weven. Volgens deskundigen zoals Brent black staat het record op 8 maanden voor de productie van de fijnste hoed die bekend is.

Zodra de wever de rand nadert, wordt de onafgewerkte hoed doorgegeven aan een handvol extra bekwame ambachtslieden voor de afwerking. Eerst werkt een vakman de rand af met een losse vlecht aan de achterkant. De tweede handwerksman spant het rugweefsel aan. De derde vakman snijdt het overtollige stro van de rand af. Voor een zeer fijne hoed zal dit stro worden bewaard, zodat eventuele reparaties met hetzelfde stro kunnen worden uitgevoerd. De hoeden worden vervolgens gewassen en gebleekt voordat ze naar de vierde ambachtsman worden gestuurd, die ze met zwavelpoeder in elkaar slaat om ze zachter te maken. Tenslotte worden de hoeden bijgesneden en gestreken tot een vorm die op een afgewerkte hoed begint te lijken. Last but not least is er de blocking-fase (of het vormgeven van de hoed in de vorm). In veel gevallen wordt dit door de koper gedaan.

Onderhoud van de Panamahoed

De Panamahoed is een zeer duurzaam hoofddeksel, maar het is raadzaam het op een vochtige plaats te bewaren om zijn duurzaamheid te behouden. Het is niet aan te raden om het op het achterdek van uw auto te laten liggen. Als je het eraf haalt, knijp dan niet in de bovenkant van de dop, dit herhaalde gebaar zou het kunnen breken en het onherstelbaar maken...

Probeer hem in de winter vochtig te maken voordat u hem opbergt, bij voorkeur uit de buurt van de warmte, anders wordt de panama broos.

Hoe reinigt u een Panamahoed?

Om het Panama materiaal te reinigen, raden wij aan de binnenste grove korrel te reinigen met koud water en ammoniak. Voor het Panama gedeelte, gebruik een nat doekje. Het onderhoud is zeer eenvoudig, het kan worden gedaan met slechts een doekje. Het is raadzaam het niet in de regen te dragen om vlekken te voorkomen en het niet langer dan 48 uur te laten opvouwen.

Hier zijn enkele andere tips die nuttig kunnen zijn:

- Als er vlekken op de hoed komen of als hij een beetje vuil is, kunt u hem schoonmaken met een gummetje. Gebruik nooit water of alcohol.

- Voor zwaardere vlekken raden wij het gebruik van babydoekjes aan. Let erop dat ongeschikte chemicaliën de neiging hebben de vezels van de hoed te beschadigen.

- Zorg ervoor dat er geen transpiratievocht in het rietje terechtkomt, wij raden u aan het regelmatig te reinigen met een witte katoenen doek en milde zeep of ammoniak.

Hoe repareer je een Panamahoed?

Als uw Panamahoed zijn vorm verliest, kunt u hem weer in vorm krijgen door hem met de hand te stomen boven een pan kokend water.

- Als de vleugels vervormd raken als ze opstaan, is een goede strategie om de oorspronkelijke vorm te herstellen het gebruik van een stoomstrijkijzer, waarbij een doek tussen de hoed en het strijkijzer wordt gelegd.

- Als de snit vervormd of geplet is, is het raadzaam ermee naar een hoedenwinkel te gaan om hem te laten aanpassen, zodat de hoed zijn oorspronkelijke vorm niet verliest.

- Om te voorkomen dat de bovenkant van de pet breekt, mag u uw hoed nooit van boven oppakken of vastknijpen. Kapversterking kan ook een goede oplossing zijn tegen breuk. Wij raden ook aan om met een lijmpistool een kraal aan de binnenkant van de muts te maken om te voorkomen dat de muts in de bovenkant van de muts snijdt.

Hoe vouw je een Panamahoed?

Een paar tips voor het vouwen van uw Panamahoed. Zorg er in de eerste plaats voor dat het model dat u kiest kan worden opgevouwen. Niet alle Panamahoeden kunnen worden gevouwen, en als ze op deze manier worden gevouwen, kunnen ze volledig vervormen.

Stap 1: Rol op, maar vouw niet. Panamahoeden kunnen worden opgerold, maar wees voorzichtig dat u ze niet vouwt, want dat kan het gaas beschadigen (de vezels scheuren).

Stap 2: Rol alleen je hoed op om in te pakken. Hoe langer de Panamahoed opgerold is, hoe langer het zal duren voor hij zijn oorspronkelijke vorm weer aanneemt. Daarom moet hij alleen worden opgerold tijdens het reizen.

Stap 3: Over het algemeen geldt: hoe fijner de mazen, hoe gemakkelijker de hoed op te rollen is. Het is dus niet raadzaam een hoed van mindere kwaliteit op te rollen. Hun strovezels zijn dikker en kunnen gemakkelijker barsten.

Stap 4: Panamahoeden hebben een beetje vochtigheid nodig om ze soepel te houden. Rol een te droge hoed niet op. Als de Panamahoed te lang aan warm, droog weer wordt blootgesteld, kan hij zodanig uitdrogen dat hij barst als hij wordt opgerold.

Stap 5: Houd je hoed altijd in zijn oorspronkelijke vorm... om te voorkomen dat hij breekt.

Hoe herken t u een echte Panamahoed?

Om een echte traditionele Panamahoed te herkennen, moet u controleren of er een rozet op de top van de hoed zit. In dit geval, is het een echte Panamahoed.
De echte Panamahoed is handgeweven, heeft een rozet en een unieke weving. Deze rozet is het begin van het weven van de hoed of pet. Een Panamahoed is opvouwbaar en oprolbaar in Ecuador, maar in onze Europese breedtegraden hebben de vezels de neiging te breken omdat het klimaat te droog is en niet vochtig genoeg, in tegenstelling tot de temperaturen in Ecuador.

De goedkope Panamahoed kan een echte panama zijn of een namaakpanama zoals de papieren panama die is gemaakt van celullose of Japanse panama. De prijs van een authentieke Panamahoed varieert van afwerking tot afwerking, afhankelijk van de fijnheid en vooral van de vezelkwaliteit.

Waar komt de Panamahoed vandaan? De oorsprong van de Panamahoed ligt in Ecuador; een hoed die met de hand wordt gemaakt door plaatselijke ambachtslieden.

Tips voor het kopen van een Panamahoed

 • Controleer het land van herkomst en het materiaal voordat u een Panamahoed koopt in een hoedshop. Voor zover wij weten is de naam "Panama" niet gereglementeerd, zodat zonnehoeden met dezelfde witte kleur en een traditionele zwarte band "Panama" worden genoemd, zelfs als zij niet Ecuadoriaans zijn.
 • Koop bij een gerenommeerde hoedenverkoper of hoedenmaakster. Als hun bedrijf hoeden verkoopt, moeten zij al uw vragen over het land van herkomst (zoals wij dat doen voor Trilby, Bailey of andere merken) kunnen beantwoorden. Dan over de dichtheid van het weefsel, de afwerking, het zal ingewikkelder zijn omdat vele methoden worden gebruikt. Wij zullen proberen dit verderop uit te leggen. Zo niet, zoek dan een andere bron.
 • Koop voor kwaliteit en levensduur, niet voor de prijs. Koop de beste kwaliteit authentieke Panamahoed die u zich kunt veroorloven, want hij zal jaren meegaan als hij goed wordt onderhouden. Het merk van de Panamahoed is belangrijk, maar het is niet alles. Het is beter een dunnere hoed te kiezen dan een merknaam, want vaak betaalt de merknaam zich terug ten koste van de kwaliteit van de dunnere hoed.

Kwaliteit van Panamahoeden

De kwaliteit van een Panamahoed wordt bepaald door een aantal factoren, waaronder het stro en het weefsel.

 • Stro : Stro is afkomstig van de vezels van de toquillapalm, en over het algemeen geldt: hoe fijner het stro. Hoe identieker en gelijkmatiger van kleur, hoe beter en naturel de kwaliteit van de hoed.
 • Het weefsel : hoe dichter en regelmatiger het weefsel, hoe beter de kwaliteit van de hoed.

Vaak worden hoeden geclassificeerd als "Montecristi fino" of "Montecristi superfino", enz. Sommige fabrikanten en detailhandelaren geven genummerde categorieën, bv. van 1 tot 20, maar deze termen worden niet universeel erkend. Dit zou de fijnheid van het weefsel van een Panamahoed impliceren, maar helaas zijn deze termen niet duidelijk gedefinieerd en kunnen zij dus worden gebruikt om de werkelijke kwaliteit van een hoed te verdoezelen of op te blazen. In feite worden de termen en de graden op dezelfde verwarrende manier gebruikt als de supernummers in de stoffenhandel en helpen daarom niet echt bij de beoordeling van de kwaliteit van een Panamahoed. In plaats van af te gaan op onzekere termen, is het beter om gewoon de weefsels per vierkante inch te tellen.

Naast de kwaliteit van het stro en van het weefsel, wordt door sommigen nog een ander kwaliteitscriterium in aanmerking genomen: het aantal concentrische cirkels - de vueltas - die op de kroon te zien zijn wanneer de hoed tegen de zon of tegen een ander intens licht wordt gehouden. Aangenomen wordt dat hoe meer cirkels er zijn, hoe hoger de kwaliteit. Men is het er algemeen over eens dat het tellen van de weefsels per vierkante inch veel betrouwbaardere resultaten oplevert dan het tellen van vueltas. Voor dagelijks gebruik is een muts van 350-400 draden per vierkante inch volkomen voldoende.

De mooiste hoeden hebben meer dan 2000-4000 wevingen per vierkante inch, wat de hoedenmaker tussen de vier en acht maanden kost om zo'n meesterwerk te vervaardigen. Gezien de tijd die nodig is om dit kunstwerk te vervaardigen en het feit dat er nog maar weinig mensen zijn die zo fijn kunnen weven, lijkt het duidelijk dat deze kwaliteit van hoeden niet goedkoop zal zijn.

Waar wordt de Panamahoed gemaakt?

De Panamahoed, zonnehoeden uit Ecuador

Iedereen kent Stetson, Mayser en Lierys van onze hoedshop. Ze zijn gemakkelijk herkenbaar dankzij de omgeslagen rand en het zwarte lint, met of zonder hoedenstrik, in het wit, bruin of zwart, blijft de Panamahoed bovenal een trendy en tijdloze naturel strohoed. In de 20e eeuw hebben Panamahoeden beroemdheden als Paul Newman, Humphrey Bogart of Sean Connery veroverd, maar de oorsprong ervan is veel ouder...

Ondanks zijn naam, komt deze naturel hoed uit Ecuador. De oudste sporen dateren van 4000 v. Chr. Zoals de meeste hoeden werd hij gebruikt om zijn eigenaars tegen de zon te beschermen. De Panamahoed werd al snel geïntegreerd in de traditionele Ecuadoriaanse klederdracht. Het duurde echter tot de 16e eeuw voordat er handel ontstond en de verkoop van Panamahoeden zich begon te verspreiden langs de Ecuadoraanse kust. De methode om panama te weven werd ontwikkeld om vanaf 1830 aan de vraag te voldoen. Notabelen uit de Andes besloten de plaatselijke bevolking op te leiden in weeftechnieken om zo hun productie te verhogen. De faam van deze hoed gemaakt voor de zomer verspreidde zich vanaf de 19e eeuw naar de rest van het land, en ook naar de Verenigde Staten. Het was in deze periode dat de Europese arbeiders die belast waren met het Panamakanaalproject de hoed populair maakten in hun respectievelijke landen en hem de naam Panamahoed gaven...

De echte Panamahoed wordt dus gemaakt in Ecuador, in tegenstelling tot wat zijn naam ons zou doen geloven. Handgemaakt van Ecuadoraans toquilla-stro, is het een product van hoge kwaliteit met prachtige details. Het stro waaruit het bestaat, is volledig afkomstig van een palmblad dat alleen in Ecuador groeit. Eenmaal geoogst, worden de rietjes in de zon gedroogd en gebleekt. Het is dan dat de know-how van de Ecuadoriaanse ambachtslui tot uiting komt op het ogenblik van het weven. De rietjes worden gesorteerd en vervolgens geweven tot het verwachte resultaat is bereikt: de Panamahoed. Een nauwgezet werk dat wel 8 maanden kan duren!

Panamahoeden worden zeer gewaardeerd om hun details en afwerking (zoals een Borsalino), perfecte maat maar vooral om hun robuustheid en tijdloze stijl. De populairste merken voor heren en dames zijn Stetson, Borsalino, Trilby, Bailey, Lierys, Mayser...

De Panamahoed gewaardeerd om zijn comfort en elegantie, vooral bij merken als Stetson, Lierys en Mayser...

Zijn populariteit dankt het aan zijn eenvoudige elegantie. Het is zeer licht, maar ook zeer flexibel, wat het duurzamer maakt. De grondstof van zo'n strohoed, "la paja toquilla" is een pluspunt tegen de hete zomertemperaturen en zijn lichtheid wordt geapprecieerd. Bij Headict bieden we ze u tegen de beste prijs en gratis verzending vanaf 49 Euro.

De Panamahoed voor mannen en vrouwen, gemengd en trendy

Deze hoed is absoluut uniseks en valt zowel bij mannen als bij vrouwen in de smaak. De racy elegantie geeft een final touch aan uw outfit. Wij bieden u een assortiment van meer dan 100 verschillende hoeden in natuurlijke panamavezel of stro. Van de klassieke beige (natuurlijke kleur) of witte hoed met zwart lint tot de meer eigentijdse modellen, u vindt niet minder dan 12 verschillende vormen en 13 verschillende kleuren in onze onlineshop.

Een model dat zowel uw haar als uw hoofd kan opmaken.

Hoe draagt u een Panamahoed?

De Panamahoeden van Trilby, Borsalino of Bailey bijvoorbeeld hebben het voordeel dat het een elegante en chique hoed is. U kunt het dragen bij zowel casual als formele kleding in de zomer of winter. Dit model geeft zonder enige moeite de finishing touch aan uw silhouet. Ze zijn ideaal voor elke traveller of player!

Een product dat altijd in de mode is en dat u maar al te graag op uw hoofd zult zetten! Merken zoals Stetson, Mayser en Lierys spelen hier perfect op in. U vindt ze terug in onze online hoedshop in het wit, zwart, bruin enz...

Vele vormen van Panamahoeden - Panamahoed stijlen

De stijl van een zonnehoed als de Panamahoed wordt bepaald door twee hoofdkenmerken: de vorm en grootte van de rand en de kroon/kroon. Hoewel er een oneindig aantal hoedvariaties zijn, zijn hier enkele van de meer klassieke hoedprofielen die u zou moeten overwegen.

 • Fedora: Voor de modernste look, maar toch zeer klassiek, kiest u een Fedora-vormige Panamahoed. De meest traditionele Fedora heeft een zwart grosgrain lint en een lederen hoofdband. Er zijn vele versies van Fedora om uit te kiezen, en u zult er zeker een vinden die bij u past. Het Homero hoedmodel is het meest klassieke of een Jenskins Stetson model is een zeer goede keuze.
 • Optimo Panama stijl: De Optimo vorm was een basisprofiel in de eerste helft van de 20e eeuw, maar het heeft vandaag de dag nog steeds zijn aantrekkingskracht en elegantie. Met een typisch Britse expatgevoel wordt deze stijl gedefinieerd door een topnaad langs het midden van de afgeronde kroon. Een voorbeeld hiervan is de Roll up hoed van Bailey.
 • Planter - Panama Hat Planter Style: De Panama Hat Planter Style heeft een afgeronde, gevormde kroon en een verlengde rand voor extra bescherming tegen de zon. Ideaal voor een opvallende look wanneer bescherming tegen de zon van het grootste belang is.
 • Golf - Panamahoed Golf Stijl: Omdat golf een sport is met een warm klimaat, is er een stijl ontworpen met de golfer in gedachten. De golf Panamahoed is een zomerhoed die vaak geweven is met een decoratieve laag open weving langs de zijkanten van de voorgevormde kroon voor een betere luchtcirculatie.
 • Naast deze klassieke vormen hebben we ook detrilby-vormen die velen de Cubaanse hoed noemen, en er zijn meer vrouwelijke Panamahoeden voor de dames onder ons zoals de capeline , cloche hoed, panama vizier.

Er zijn ook Panamahoeden om u op een nonchalante manier tegen de zon te beschermen!

Naast de vorm is de kleur van de klassieke Panamahoed wit, maar wij bieden ook de zwarte Panamahoed aan, evenals de grijze, rode, bruine, groene Panamahoed in de maat die u nodig heeft....

En jij, wat zal jouw panama zijn?

Wanneer kan u een Panamahoed dragen?

Het dragen van een Panamahoed van Stetson, Mayser of Lierys kan het hele jaar door als het mooi weer is. Wat de outfit betreft; u kunt hem ook dragen met een pak, maar u kunt ook gaan voor een eenvoudig naturel zwempak, misschien met een eenvoudig poloshirt, want het hoofddoel is uw hoofd uit de zon te houden en het is een zomerhoed bij uitstek. Daarom kun je hem echt bij alles in je garderobe dragen. Het is waarschijnlijk de meest veelzijdige hoed die je ooit zult bezitten.
Vele sterren dragen het zowel naar het strand als naar prestigieuze evenementen. Van de zomertrends van Brad Pitt en Diane Kruger tot de vintage look van Jean-Jacques Belmondo en de tijdloze look van Michael Jackson, deze veelzijdige hoed kan voor elke gelegenheid gedragen worden! Bekijk ze nu in onze hoedshop.

Panamahoed Label

Wanneer mag u geen strohoed of Panamahoed dragen?
U kan best geen hoed dragen in gebedshuizen of privé-woningen, tenzij het natuurlijk een openbaar gebouw is zoals een metrostation. In dat geval, kunt u hem aanhouden. In het algemeen is het geen goed idee om een hoed en een zonnebril te dragen, maar met de panama ligt het iets anders, omdat je die draagt als het buiten echt zonnig is en als zelfs de rand breed is; kan de bedekking je gezicht niet beschermen. Vooral voor dames zorgt dit voor een extra stijl-effect. Draag gewoon een zonnebril, zelfs notable heren zoals Prins Charles doen dat in de zomer.

De Panamahoed: Conclusie

Wij hopen dat wij al uw vragen over de Panamahoed hebben beantwoord. Als u op zoek bent naar meer gedetailleerde informatie over de Panamahoed, raad ik u het boek Panama: A Legendary Hat van Martine Buchet aan.

De verzending van uw bestelling van deze hoeden in eender welke maat voor heren en dames van Stetson, Mayser, Lierys of andere merken bij Headict hoedshop is gratis vanaf 49 EURO. We garanderen u de beste prijs voor uw hoed.