Banner
A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
panama hoeden

Oorspronkelijk afkomstig uit Ecuador, zeer populair in de jaren 1900, is de Panamahoed de laatste jaren weer terug populair geworden. De hoed is het resultaat van de expertise van ambachtslieden en van een uniek materiaal: het palmblad van de Carludovica Palmata. We houden van zijn eenvoud en robuustheid. Een hoed voor vrouwen of mannen, ontdek onze selectie van panamahoeden voor alle hoofden. En als je meer wilt weten over deze mythische hoed, ontdek dan de geschiedenis ervan net na onze collectie!Verder lezen

FILTRER LES PRODUITS
Sorteer op M/V
Sorteer op Maat
Sorteer op Kleur
Sorteer op Merken

De mythische hoed uit Ecuador!

De Panamahoed die je in deze hoedenwinkel vindt komt uit Ecuador! Zoals de misleidende naam niet aangeeft, komt de Panama hoed uitsluitend (gecontroleerde oorsprongsbenaming) uit Ecuador. Toen ze de buitengewone kwaliteiten van deze hoeden ontdekten in 1881, hebben de arbeiders van het Panamakanaal ze gepopulariseerd in Europa en de Verenigde Staten van Amerika en ze "Panamahoeden" genoemd, wat nog steeds helemaal niet naar de zin is van de Ecuadorianen die ze zelfs vandaag de dag nog steeds bij hun oorspronkelijke naam "Sombrero fino de paja toquilla" noemen.

Panama is een materiaal

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is Panama geen specifieke vorm hoed, maar een materiaal en een vlechtwerk van jonge palmscheuten (carludivia palmita) uit Ecuador. Het kan dus gebruikt worden om alle traditionele vormen van klassieke hoeden voor heren en dames te maken: borsalino, planter, cloche, capeline, koloniaal. Ook al blijft het vooral bekend in de vorm van herenhoeden, algemeen bekend als "panama" hoeden.

zie ook :

De Panamahoed wordt met de hand geweven

Het weven van alle Panamahoeden gebeurt volledig met de hand in Ecuador. De vezels van de gedroogde palmbladeren worden door de wevers met hun nagels direct ingevoerd en geweven. Elke hoed wordt door één persoon geweven. Natuurlijk zijn er verschillende weefkwaliteiten en dus verschillende kwaliteiten van het panama-materiaal.

De Montecristi Panama

Er zijn vele kwaliteiten van Panama (het materiaal, niet de hoed). De 3 bekendste kwaliteiten zijn de Panama Cuenca (geweven in Cuenca, d.w.z. zittend), de Breisa (een andere weefsteek) en de Montecristi Panama (geweven in Montecristi, d.w.z. staand, leunend over het werk). Montecristi Panama Hoeden staan bekend als de fijnste, lichtste, strakste weefsteek en de meest regelmatige steek. Er wordt zelfs gezegd dat de Montecristi zo fijn geweven is dat hij waterdicht is! Het is ook de duurste Panamahoed, je hebt ze vanaf 250 tot 800 euro.

Hoe herken je een echte Panamahoed?

Om een echte Panamahoed te herkennen hoef je alleen maar naar de bovenkant van de hoed te kijken. Als je een rozet ontdekt is het een echte Panamahoed. Omdat alle Panama hoeden met de hand geweven zijn hebben ze een rozet die markeert waar het punt van vertrek is bij het weven. (Imitaties hebben dit rozet niet). Nog een tip: de imitaties zijn meestal gemaakt van cellulosevezel, ze ruiken niet naar stro.

Lees onze tips voor het reinigen van je Panamahoed in ons magazine.

De Panama hoed is opvouwbaar

Sommige Panama weefwerken zijn zo fijn, met zo'n uitzonderlijke strofijnheid dat ze zelfs volledig kunnen worden opgevouwen en opgeborgen voor bijvoorbeeld transport. Het is een zeer hoogwaardig product, waarvan het weven tussen de 6 en 10 maanden kan duren en waarvan de prijs vaak meer dan 400 euro bedraagt. Een product voor de ingewijde amateur. Probeer dus niet koste wat het kost je panama op te vouwen, je zou hem kunnen beschadigen.

Wie draagt er een panamahoed?

De Panamahoed is de laatste zomers teruggekomen als een trendy hoed die erg in de mode is. Gemakkelijk te dragen en te coördineren door zijn bescheidenheid, zal de Panama hoed je de hele zomer vergezellen en je beschermen tegen de zon op het strand, maar ook in de stad.

Op deze pagina : panamahoed kopen - panamahoed voor mannen - panamahoedverkoop - goedkope panamahoed.

A
Sluitenk