Cowboy Hoeden

Cowboy Hoeden

Cowboy hoeden: het legendarische accessoire van de Amerikaanse cultuur, het is dé mannenhoed bij uitstek. Oorspronkelijk ontworpen in 1865 door het beroemde merk Stetson. Durf een cowboy hoed te dragen en het Westen te veroveren! Cowboy hoed kopen? Ontdek heel veel soorten cowboyhoeden beschikbaar in onze hoedshop, wij bieden de beste merken en snelle levering voor de beste prijs!
Filteren op
My selection:
Filter
M/V
Size
Size's guide
Merk
Kleur
Seizoen
Materiaal
Prijs
  • € 0,00 - € 130,00


Draag de Amerikaanse Legende op je hoofd.

Of het nou voor je dagelijkse garderobe, voor een carnavals kostuum of als accessoire voor het paardrijden is, een cowboy hoed is een fashion statement. Elke western hoed of countryhoed, ademt de VS, de grote vlaktes, de goudkoorts. Deze ware legende die meteen tot de verbeelding spreekt, is nu te ontdekken in onze exclusieve Stetson boetiek. Als je het hele jaar door cowboyhoeden wilt dragen dan is het aan te raden voor een lichter materiaal te gaan in de zomer, bijvoorbeeld stro, en wat dikkere materialen zoals leer en suède voor als het weer kouder begint te worden.

zie ook :De eerste cowboy hoed: The boss of the plains.

Hoewel hoeden met brede randen waarschijnlijk al sinds de 13e eeuw werden gedragen word de oorsprong van de cowboyhoed toegeschreven aan het jaar 1865 toen John B. Stetson zijn hoed “boss of the plains” ontwierp. Het leek nog niet echt op de hedendaagse cowboy hoed. De Stetson cowboyhoed had een hoge kroon, een brede rand en leek qua vorm eigenlijk meer op een canotier of capeline dan een cowboyhoed. De vilten hoed was waterdicht en bood perfecte bescherming tegen de zon. Daarnaast kon de hoed worden gebruikt als waterbak voor de paarden. De legende gaat dat Stetson de hoed eigenlijk als een soort grap maakte maar er toen al gauw achter kwam hoe praktisch zijn nieuwe ontwerp eigenlijk was. Stetson’s cowboyhoed werd pas populair tegen het eind van de 19e eeuw. Tot die tijd droegen cowboys meestal bolhoeden. Kijk maar eens naar foto’s van beroemde cowboys zoals: ”the Sundance Kid” en “Butch Cassidy”.

Tegenwoordig wordt de westernhoed echt niet alleen maar door cowboys gedragen, maar door vele verschillende mensen, dames en heren, met veel verschillende soorten beroepen. Vooral in warme klimaten is het een populair accessoire als bescherming tegen de zon en zijn er bijna net zoveel verschillende modellen als dragers.

Wat wel hetzelfde is gebleven, is het materiaal. Cowboy hoeden worden ook vandaag de dag nog van verschillende soorten vilt gemaakt. Het meest exclusieve vilt is wolvilt maar dat is behoorlijk aan de prijs. Andere viltsoorten zoals buffalo vilt zijn net zo waterdicht als wolvilt en biedt een fijne textuur geschikt voor hoeden. Hoeden van buffalo felt zijn daarnaast veel aantrekkelijker geprijsd. 


Maar niet alleen cowboyhoeden…

Goed nieuws dus: om een wersternhoed of cowboyhoed te kopen hoef je tegenwoordig geen paard meer te bezitten, denim kleding of cowboylaarzen te dragen. Vanaf nu kun je de Amerikaanse cowboyhoed vinden op het hoofd van fashionista's en andere modeverslaafden. Een cowboyhoed voor dames met een jurk en een kort jasje maakt een geweldige look! De cowboyhoed heren combineert perfect met jeans of juist met een formele outfit zoals een pak. Het is de ideale reishoed, vooral als je naar een zonnige bestemming gaat waar je veel buiten zult zijn komt een cowboyhoed goed van pas. Kies voor een luchtig materiaal en kies voor een cowboy strohoed zoals een panama voor bescherming en koelte. Voor een meer formele look kies je voor een fedora of trilby als alternatief voor de cowboy hoed.