Fedora hoed

Fedora hoed

De Fedora wordt ook wel borsalino genoemd als eerbetoon aan de maker ervan: de Italiaanse Giuseppe Borsalino. De befaamde vorm is al tientallen jaren tijdloos. Er zijn fedoras gemaakt van vilt of wol maar ook van stro of linnen. Tijdens de zomer of in een warm klimaat is het aan te raden om voor lichter materiaal te kiezen. In de winter is het verstandiger om een fedora hat van wol of vilt te kiezen om je hoofd warm te houden en je te beschermen tegen de wind en de regen. Fedora hoeden zijn klassieke accessoires voor mannen en vrouwen en kunnen op verschillende manieren worden gedragen.
Koop Fedora Hoeden Online - Alle Kleuren & Lage Prijzen - Headict
Filteren op
My selection:
Filter
M/V
Size
Size's guide
Merk
Kleur
Seizoen
Materiaal
Prijs
  • € 0,00 - € 279,00Veelzijdige Fedora


Fedora hoeden zijn al sinds het begin van de 20e eeuw populair bij zowel dames als heren en in het begin werd hij door beide gedragen. In de loop van de tijd werd het echter meer een mannen hoed. De dames droegen hoeden zoals de cloche hoed. Bekend als de hoed van gangsters, detectives, journalisten en sterren zoals Michael Jackson en de Blues Brothers. Indiana Jones droeg de zijne als traveller hat en gaf de voorkeur aan een fedora met brede rand en hoge kroon die door zijn ruige uiterlijk haast op een cowboyhoed lijkt. Tegenwoordig is het weer helemaal een unisex model en wordt hij gedragen door zowel heren als dames.

A découvrir également : Borsalino

Winterhoed

Qua model lijkt de fedora op modellen zoals de homburg en Panama hoed. Het verschil is het materiaal waarvan de hoed is gemaakt. De panama is namelijk een strohoed terwijl de fedora een vilten hoed is. Een fedora is meer een winterhoed terwijl een panama meer geschikt is voor de zomermaanden.

Zie ook:
Bolhoed
Hoge hoed
Capeline
Vissershoed

Fedora hoed dames

De dames dragen hun Fedora met het haar los of met een lage paardenstaart. De hoed mag best een beetje naar achteren of juist naar voren gekanteld gedragen worden. Neutrale kleuren zijn heel populair maar dames met lef kiezen voor een fedora dames hoed in een felle kleur. Perfect te combineren met een zwarte jurk of jas.


Fedora hoed heren

De fedora is een sjieke hoed. Vitafelt of Wollen Fedora hoeden geven een meer klassieke look en combineren geweldig met een pak en een stropdas. Geschikt voor allerlei soorten formele, feestelijke gelegenheden zoals bijvoorbeeld een bruiloft of een bedrijfsjubileum. Voor een meer casual look combineer je je fedora met jeans en een trui of een mooi gekleurd shirt. Combineer die jeans dan wel met een overhemd en een colbertje en draag hierbij liever schoenen dan slippers, anders wordt het misschien net iets té casual. Toch op zoek naar een wat meer informele look? Kies dan voor een trilby, canotier of pork pie.


Stetson Fedora

In onze hoedshop vind je een ruime keuze aan Stetson fedoras, zomerhoeden en winter modellen. Kies voor een elegante Stetson Toyo Outdoor of een Panama Stetson fedora om je hoofd koel te houden in de zomer. In de winter zit je er warmpjes bij met een stijlvolle Stetson Open Road in wol vilt of een flexibele traveller fedora. Bij Headict vind je de fedora die bij jou en jouw lifestyle past!