Cloche hoed

Cloche Vintage Hoed

Met een ondeugende jaren '30 look is de cloche hoed (klokhoed) supervrouwelijk en gaat goed samen met zowel lang als kort haar. Dit is een hoed die de hele schedel bedekt in een soort helmvorm met een ronde kroon en een (zeer) smalle rand. “Cloche” is Frans voor bel of klok en verwijst naar de vorm van de hoed. Hij wordt daarom ook wel klokhoed of bell hoed genoemd. Het is een voorbeeld van een hoed die sinds haar uitvinding bijna nooit uit de mode is geweest. Wij bevelen deze typische jaren 30 hoed van harte aan!
Filteren op
My selection:
Filter
M/V
Merk
Kleur
Seizoen
Materiaal
Prijs
  • € 39,00 - € 55,00

De cloche hoed: een iconisch jaren 30 hoedje

De cloche hoed is een elegante dameshoed. Hij verscheen voor het eerst in het modebeeld in de jaren 20 van de 20e eeuw. Mannen droegen destijds een hoge hoed, flat cap, boater, panama of zelfs een bolhoed, maar onder dames waren strohoeden met brede randen zoals de capeline populair. In 1920-1930 nam de populariteit van de bell hoed sterk toe. In eerste instantie werd hij alleen geleverd als vilten hoed maar al gauw werden klokhoeden beschikbaar in verschillende materialen. Het is met recht een tijdloze, iconische hoed die tot op de dag van vandaag nog steeds populair is onder de dames! Zelfs onze eigen koningin Máxima is een fervent draagster van cloche hoeden!


Veelzijdige bell hoeden

In tegenstelling tot hoeden zoals de Fedora die net als de klokhoed ook in het begin van de 20e eeuw populair werd, is de bell hoed continue populair gebleven en nooit echt gevoelig geweest voor modegrillen. Dit komt waarschijnlijk door het draaggemak en de veelzijdigheid van dit model: hij is beschikbaar in veel materialen en er zijn heel veel gelegenheden waar een bell hoed gedragen kan worden. Daarnaast staat hij goed bij vele vormen hoofd of gezicht. Als je dus op zoek bent naar een ultra-vrouwelijke, elegante en makkelijk te dragen dameshoed, ga dan voor een klokhoed. Met zijn hangende, klokvormige koepel past hij perfect op je hoofd, zonder je gezicht te verbergen. De smallere rand houdt de zon uit je ogen maar bedekt niet meteen je hele gezicht.

zie ook :Tijdloos en retro: kies voor een cloche hoed dames!

De bell hoed wordt traditioneel enigszins scheef over het gezicht gedragen. Zorg dat je de juiste maat koopt zodat je klokhoed goed over je hoofd past en op zijn plek blijft zitten als je hem scheef wilt dragen. Wat je stijl ook is, wat je leeftijd ook is, deze vintage hoed past bij alle vrouwen die op zoek zijn naar praktische en elegante accessoires. Hij is verkrijgbaar in elke kleuro.a.: zwart, naturel, bordeaurood, wit of grijs. Daarnaast komt hij in verschillende vormen en stoffen: bijvoorbeeld een wolvilt bell voor de winter of ga voor een strohoed bell of canotier wanneer het weer lekker weer wordt! Ontdek de beste cloche hoeden van de merken Seeberger, Brixton of Borsalino in onze Headict hoedshop. Bij ons vind je je favoriete cloche hat voor de beste prijs en bestellingen van 75 Euro of meer ontvangen gratis verzending! Toch op zoek naar een model dat iets minder retro is? Ga dan voor een moderne, casual bucket hat!