A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
Platte petten

Een flatcap is van oorsprong een Engelse pet. Het is een ronde, platte pet gemaakt van zachte stoffen met een korte afgeronde rand en klep aan de voorkant. Je vindt de flatcap in verschillende varianten zoals de newsboy cap, de duckbill of gavroche en in verschillende materialen zoals tweed of visgraad. In de juiste maat is een platte pet geschikt voor bijna elke vorm gezicht en kan casual, informeel en formeel gedragen worden door zowel kinderen, dames als heren. In onze winkel vind je bijna 100 modellen petjes en flat caps van de meest prestigieuze merken zoals: Stetson, Brixton, Fléchet, Herman of Kangol. Wat je stijl of leeftijd ook is, dit retro hoofddeksel verzekert je van een stijlvolle look.Verder lezen

FILTRER LES PRODUITS
Sorteer op M/V
Sorteer op Maat
Sorteer op Kleur
Sorteer op Merken
Sorteer op Materiaal
Sorteer op Seizoen
Sub-categorieen

DE KLASSIEKE PLATTE PET - "BY ORDER OF THE PEAKY BLINDERS!"

Ben je stiekem wel erg fan van Peaky Blinders Tommy Shelby en zijn bendeleden? Ga dan voor een flatcap! Platte petten zijn onlosmakelijk verbonden met de populaire serie. Wist je dat de bende zijn bijnaam dankt aan de platte pet? De “peak” verwijst namelijk naar de punt van de pet waarin ze volgens de legende scheermesjes bevestigden om meer schade aan te richten (blinding) tijdens een gevecht met een rivaliserende bende. Bij Headict kun je gemakkelijk en snel je eigen Peaky Blinders pet kopen, uiteraard zonder scheermesjes.

 

zie ook :

 

DE FLAT CAP MAAKT ZIJN COMEBACK

Deze Engelse petten zijn terug van weggeweest en zijn niet alleen maar voor opa! Dit is wat ons betreft terecht: lekker warm in de winter, stijlvol en geschikt voor iedereen en voor elke leeftijd. Flat caps zijn waardevolle en trendy accessoires en zijn gemakkelijker te stijlen en minder intimiderend dan bijvoorbeeld een fedora of een hoed. Op headict.nl zijn flat caps verkrijgbaar in allerlei ontwerpen en in stoffen zoals wol, zijde, leer of linnen waardoor ze gemakkelijk te combineren zijn met elke outfit en het hele jaar door gedragen kunnen worden.

 

TIPS VOOR HET DRAGEN VAN FLAT CAPS

Platte petten zijn gemakkelijk te combineren met een klassiekere garderobe maar ook bij een jeans en T-shirt staat een flat pet goed en creëer je de perfecte outfit voor elke vrijetijdsbesteding. Hier volgen een aantal stijltips voor het dragen van een flatcap:

  • Alhoewel het meestal heren zijn die een flat cap kopen, vind je op headict ook menig flat cap voor dames en zelfs voor kinderen. De term “opa pet” is dus eigenlijk niet meer van toepassing.
  • Zorg het patroon van je platte pet contrasteert met het patroon van je jas, trui of jacket. Combineer bijvoorbeeld een effen pet bij een geruite jas of andersom.
  • Vorm de klep naargelang je eigen smaak. De petjes komen met een platte klep die je gerust iets kan afronden om hem beter rond je gezicht te laten passen.

 

In tegenstelling tot meer formele hoeden is de flat cap makkelijk passend te maken en te kopen. Hij is duurzaam en betaalbaar en mag niet ontbreken uit je garderobe. Kies uit het grote aanbod platte petten van headict een flatcap die bij jou past.

 

A
Sluitenk