Kurk cap
Licht, waterproof: kurk is een bijzonder natuurlijk materiaal dat steeds vaker wordt gebruikt voor kurken petten . Het geeft je pet een originele en hippe touch.
Filteren op
My selection:
Filter
M/V
Merk
Kleur
Materiaal
Prijs
  • € 20,00 - € 35,00

Kurk, een natuurlijk materiaal

Kurk wordt gemaakt van de kurkeik, een boom die in Europa wordt gekweekt – Spanje en Portugal met name. De schors van de eik wordt met de hand geoogst zonder dat de boom doodgaat, waarna de boom het jaar erna nog meer schors produceert! Een uitstekend gewas dus. Kurk is volledig biologisch afbreekbaar en waterbestendig (denk aan de wijnkurken), dus je hoeft je geen zorgen te maken om een verregende pet. Kurk is een geweldig duurzaam alternatief op de traditionele kunststof petkleppen. In combinatie met katoen zorgt het voor een 100% natuurlijke cap!

Kurken pet : outdoor spirit en natuurlijke look

Kurken petten zijn populair bij outdoor sportmerken zoals Picture. Ze geven met hun prachtige honingachtige kleur, uniek korrelpatroon en zachte touch een onmiskenbaar natuurlijke uitstraling aan snapbacks en caps. Je kunt hem combineren met andere kurkdetails (zoals manchetknopen of zelfs schoenen) voor een harmonieus geheel, of combineren met kleuren zoals bordeaurood, donkergroen of marineblauw. In de Headict online shop kun je veel modellen kurken petten vinden, dus kijk lekker rond en zoek degene die het best bij jouw stijl past: met een geweven patch met een patroontje van de alpen, bijpassende kurken details of met een lederen patch.