Wollen Caps & Baretten

Wollen Caps

De beroemde baret, een wollen cap, die we allemaal kennen maakt een comeback! Met zijn platte vorm en zonder randen kan dit platte wollen hoedje op vele manieren gedragen kan worden. Dat maakt het een tijdloze, legendarische hoed die in elke garderobe past, of het nu mannelijk of vrouwelijk is! 
Filteren op
My selection:
Filter
M/V
Size
Size's guide
Merk
Kleur
Seizoen
Materiaal
Prijs
  • € 17,00 - € 129,00

Geschiedenis van de wollen baret

Deze beroemde wollen pet komt oorspronkelijk uit de Bayonne regio, maar bestond ongetwijfeld al in zijn eerdere vorm in de Middeleeuwen, en werd in de loop der eeuwen het embleem van Frankrijk, samen met het stokbrood en de Eiffeltoren! De Franse baret was dan ook het favoriete accessoire van herders in berggebieden, want omdat wol erg warm is, hielp het om de winter of koude avonden door te komen zonder kou te vatten! Vaak was zijn kleur symbolisch was voor de gemeenschap, zoals rood in Baskenland. De zwarte wollen baret werd het symbool van jagers in de Alpen en vervolgens het meest gedragen militaire hoofddeksel ter wereld. Vandaag de dag wordt deze wollen hoed nog steeds gedragen en brengt hij gemeenschappen en lokale tradities samen, zoals tijdens de beroemde feesten in Zuid-Frankrijk.

zie ook :Wollen baret: de nieuwe muts

Naast de zeer symbolische betekenis is de wollen baret vandaag de dag een modeaccessoire dat erg populair is bij dames met een vintage stijl die doet denken aan Frankrijk en zijn authentieke charme. Je kunt hem ook kiezen in vilt, of in gebreide stijl voor degenen die het niet koud willen hebben maar ook niet voor de traditionele baret willen gaan. Zo weet deze wollen pet zichzelf opnieuw uit te vinden in een modernere stijl. Franse modehuizen zoals Laulhère of Le Béret Français hebben nu ook wollen baretten met vrouwelijke details die hem uniek maakt!


Ook veel flat caps bij Headict

Voor een beetje afwisseling vind je in onze hoedshop ook een grote wollen flatcap-collectie. De platte pet heeft eenzelfde soort model als de traditionele baret maar heeft ook een korte klep aan de voorkant om je ogen te beschermen tegen fel licht. Voor een vintage look kun je dus ook kiezen voor newsboy caps zoals de gavroche of een duckbill. Kies voor de populaire Stetson Hatteras wool bijvoorbeeld, een elegante en duurzame wollen flat cap, voor een geraffineerde look.

Een wollen cap, baret of platte pet: weer eens wat anders dan een baseball cap!