A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
Wollen baretten

De beroemde wollen baret die we allemaal kennen maakt een comeback! Met zijn platte vorm en zonder randen kan deze baret op vele manieren gedragen kan worden. Dat maakt het een tijdloze, legendarische hoed die in elke garderobe past, of het nu mannelijk of vrouwelijk is!Verder lezen

FILTRER LES PRODUITS
Sorteer op M/V
Sorteer op Maat
Sorteer op Kleur
Sorteer op Merken
Sorteer op Seizoen

Geschiedenis van de wollen baret

De wollen baret komt oorspronkelijk uit de Bayonne regio, maar bestond ongetwijfeld al in zijn eerdere vorm in de Middeleeuwen, en werd in de loop der eeuwen het embleem van Frankrijk, samen met het stokbrood en de Eiffeltoren! De wollen baret was ook het favoriete accessoire van herders in berggebieden, want omdat wol erg warm is, hielp het om de winter of koude avonden door te komen zonder kou te vatten! Vaak was zijn kleur symbolisch was voor de gemeenschap, zoals rood in Baskenland. De zwarte wollen baret werd het symbool van jagers in de Alpen en vervolgens het meest gedragen militaire hoofddeksel ter wereld. Vandaag de dag wordt de wollen baret nog steeds gedragen en brengt hij gemeenschappen en lokale tradities samen, zoals tijdens de beroemde feesten in Zuid-Frankrijk.

zie ook :

Wollen baret: de nieuwe muts

Naast de zeer symbolische betekenis is de wollen baret vandaag de dag een modeaccessoire dat erg populair is bij dames met een vintage stijl die doet denken aan Frankrijk en zijn authentieke charme. Je kunt hem ook kiezen in vilt, of in gebreide stijl voor degenen die het niet koud willen hebben maar ook niet voor de traditionele wollen baret willen gaan. Zo weet de wollen baret zichzelf opnieuw uit te vinden in een modernere stijl. Franse modehuizen zoals Laulhère of Le Béret Français hebben nu ook wollen barets met vrouwelijke details die hem uniek maakt!

A
Sluitenk