Duckbill cap

Duck Bill of Duckbill Flat Cap

De Duck Bill cap, ook wel bekend als een duck face pet ('eendenbaret') is een platte pet in echte retro-stijl voor degenen die houden van hoofddeksels met goed gesneden lijnen en authentieke materialen en een nostalgisch gevoel. De Duckbill pet is een Britse newsboy-stijl flat cap die we graag dragen!  
Duckbill Cap te Koop - Duck Bill Flat Cap Beste Kwaliteit - Headict
Filteren op
My selection:
Filter
M/V
Size
Size's guide
Merk
Kleur
Seizoen
Materiaal
Prijs
  • € 20,00 - € 58,00De Duckbill pet: alles in bochten

De Duckbill flat cap combineert de voordelen van de klassieke Franse baret met die van een pet. Inderdaad, de lijnen van de duckbill volgen de natuurlijke vorm van het hoofd, net als baseball caps, maar de vorm van de klep en het algemene uiterlijk van deze hoofddeksels doen denken aan de traditionele barettenvormen. Met zijn ingewerkte, ingenaaide randen en zijn stijve, koepelvormige vorm benadrukt de duckbill cap de vorm van het hoofd en wordt hij vooral gewaardeerd door diegenen die op zoek zijn naar een mix van donkere kleuren en originaliteit van de vorm. In tegenstelling tot de gavroche of krantenjongenspet is dit het perfecte model voor mensen met een dun en vrij lang gezicht: het verzacht het profiel en blijft discreet.

zie ook :Een angelsaksische stijl

De duckbill hat is bijna de tweelingbroer van de beroemde Engelse baret met de naam ivy cap. Deze Engelse baret verscheen in het Verenigd Koninkrijk in de 16e eeuw en werd aanvankelijk alleen gedragen door de niet-edelen op zondagen en feestdagen. In de 19e eeuw verspreidde de Engelse baret zich naar de arbeidersklasse en was in staat de rijke burgerij te verleiden, die hem droegen en hem tot een lichte baret maakte die perfect was voor dagen op het platteland. Tegenwoordig wordt de duck bill gedragen door mensen die hunkeren naar Britse elegantie en de modellen zijn vaak geïnspireerd op de ontwerpen van Harris Tweed.


Heel veel modellen duckbill bij Headict

Als je aan een flat cap zoals de duck bill denkt dan denk je waarschijnlijk aan een pet in tweed of wol. Maar wist je dat platten petten tegenwoordig ook in heel veel andere, minder traditionele materialen komen? Wat dacht je van een katoenen pet met een leuk printje of een fijne witte linnen pet die koel houdt in de zomer? We hebben zelfs duckbills in leer en toyostro! Struin dus lekker door de collectie in onze hoedshop om te kijken welke duck cap het beste bij jou past!