Winter baretten

Winterpet

Winter caps heren of dames, zijn traditioneel in stijl en design. Het is een van die trends die nooit echt uit de mode raakt omdat deze winterse pet niet alleen heel stijlvol is maar ook uiterst praktisch. Alhoewel een flatcap traditioneel een heren winterpet is, kan hij tegenwoordig in elk seizoen gedragen worden en door zowel door heren als dames. Je kan dus eigenlijk niet fout gaan met dit model dat al 400 jaar meegaat.
Filteren op
My selection:
Filter
M/V
Size
Size's guide
Merk
Kleur
Seizoen
Materiaal
Prijs
  • € 17,00 - € 129,00Winter pet heren en dames voor elk gezicht

Voor liefhebbers van een klassieke stijl past de platte pet bij hun garderobe. Gedragen in de juiste maat flatteren winter cap modellen vrijwel elke vorm gezicht en zijn ze veelzijdig genoeg om met elke kledingstijl te worden gecombineerd: casual, informeel en formeel.
Een baret is een traditioneel winters model dat allang voor alle moderne, sportieve stijlen (baseballcaps, snapbacks en strapbacks) werd gedragen.

In zijn puurste vorm wordt de kroon van de platte winterpet over de klep naar voren getrokken en aan de bovenrand ervan vastgenaaid of vastgeklikt met een drukknoopje. Ze zijn herkenbaar aan hun driehoekige profiel en zijn geschikt voor de meeste gezichtstypes - van David Beckham tot de man die denkt dat hij geen ‘petten hoofd’ heeft en dus maar weer zwicht voor een herenmuts.

A découvrir également : Winterhoeden


De beste materialen

Traditioneel gezien worden wintercaps gemaakt van tweed (wol) of katoen maar tegenwoordig zijn ze beschikbaar in een verscheidenheid aan materialen zoals leer, katoen en denim.

Afhankelijk van het materiaal houden platte petten je hoofd warm en/of droog in de winter terwijl ze een aanvulling vormen op alle outfits, van een winterpak tot een wollen overjas. Voor hele koude temperaturen kies je voor een piloten bontmuts of een pet met oorkleppen om je extra warmte te bieden.

Net zo belangrijk als de buitenkant, is de binnenste zweetband (de stoffen band die aan de binnenkant van de kroon zit en die je direct op je huid draagt) je aandacht waard. Het is belangrijk dat je een pet koopt met een zachte, jeukvrije zweetband. Dit helpt niet alleen met de ademende factor, maar houdt je ook het hele jaar door comfortabel.


Winter cap dames, heren en kids bij Headict

Bekijk onze collectie winterpetten en vergelijk producten van topmerken zoals Stetson, Kangol, Lierys, Herman Headwear en Barts. Op zoek naar een pet voor de zomer? Neem eens een kijkje in onze pettensale waar je accessoires voor volwassenen en kids vindt met grote korting.