Baret Wol

Wollen baretten

Stetson, Bailey, Fléchet of zelfs Kangol: de merken die wollen baretten maken, vertrouwen op techniek en kennis om zowel sensationele kwaliteit als een mooie mix van kleuren te garanderen. Een wollen cap of flat cap houdt je heerlijk warm in de winter terwijl je je outfit een retro tintje geeft. Ontdek de uitgebreide wollen baretten collectie van Headict hier!
Filteren op
My selection:
Filter
M/V
Size
Size's guide
Merk
Kleur
Seizoen
Materiaal
Prijs
  • € 14,00 - € 108,00

Voordelen van wol

Wol is al sinds jaar en dag een van de meest gewaardeerde stoffen en door de jaren heen zijn er een hoop technieken ontwikkeld om wol in verschillende materialen te verwerken. Inmiddels vindt je wol in heel veel verschillende soorten producten zoals sokken, truien, jurken, jassen en natuurlijk hoeden en petten maar wat zijn eigenlijk de voordelen van wol? Om te beginnen is het duurzaam en zal het de tand des tijds goed kunnen weestaan. Wolvezels zijn namelijk heel sterk, sterker nog dan bijvoorbeeld katoen of linnen. Daarnaast zijn de vezels ook nog eens hartstikke elastisch en dat zorgt ervoor dat wollen petten hun vorm behouden.

Zie ook:
Leren pet
Franse Merken


Engelse Tweed petten

Bij Stetson kan de wol fijn zijn met een klein, zeer regelmatig visgraatmotief, of heel dik met verschillende kleurschakeringen.Bijvoorbeeld een bruin met beige baret. Dit heet tweed. Van Britse oorsprong worden wollen garens vakkundig gedraaid en geweven om verschillende kleureffecten te bereiken. Als de witte draden opvallen, wordt de wol Donegal genoemd. Dit komt overeen met een techniek die in Noord-Ierland wordt toegepast. De baretten van de Prins van Wales zijn ook gemakkelijk te verkrijgen. De beste tweed-certificering wordt gegarandeerd door Harris. Harris tweed wordt met de hand gesponnen met behulp van traditionele methoden die nog steeds worden gebruikt op sommige Schotse boerderijen. Wanneer het Amerikaanse merk Stetson Harris tweed levert, wordt dit gespecificeerd. Platte petten van tweed zijn gewild voor hun weerstand tegen kou, vocht en sjieke esthetiek.

Franse baret, platte pet of gavroche? Altijd modieus!

Soms koopt Stetson ook Woolrich wol, gesponnen in Pennsylvania in grote traditionele wolfabrieken. Kangol en zijn beroemde 507 baretten, een duckbill met hun ronde, rechte en precieze snit, slagen erin om een zachte en lichte wol te produceren. Tot slot staat de Franse hoedenmaker Fléchet ook bekend om de zuiverheid van haar Franse baret van 100% scheerwol, met subtiele tinten, net als Laulhère en zijn traditionele merino wollen baretten. Wollen baretten voor dames en heren koop je in elk geval bij Headict, de baretten specialist online!