Banner
A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
Wol pet

Stetson, Bailey, Fléchet of zelfs Kangol: de merken die wollen baretten maken, vertrouwen op techniek en kennis om zowel sensationele kwaliteit als een mooie mix van kleuren te garanderen.Verder lezen

FILTRER LES PRODUITS
Sorteer op M/V
Sorteer op Maat
Sorteer op Kleur
Sorteer op Merken
Sorteer op Materiaal
Sorteer op Seizoen

Engelse tweed baretten

Bij Stetson kan de wol fijn zijn met een klein, zeer regelmatig visgraatmotief, of heel dik met verschillende kleurschakeringen. Dit heet tweed. Van Britse oorsprong worden wollen garens vakkundig gedraaid en geweven om verschillende kleureffecten te bereiken. Als de witte draden opvallen, wordt de wol Donegal genoemd. Dit komt overeen met een techniek die in Noord-Ierland wordt toegepast. De baretten van de Prins van Wales zijn ook gemakkelijk te verkrijgen. De beste tweed-certificering wordt gegarandeerd door Harris. Harris tweed wordt met de hand gesponnen met behulp van traditionele methoden die nog steeds worden gebruikt op sommige Schotse boerderijen. Wanneer het Amerikaanse merk Stetson Harris tweed levert, wordt dit gespecificeerd. Tweed caps zijn gewild voor hun weerstand tegen kou, vocht en chique esthetiek.

Baskische baretten, gavroches, platte petten: klassiek maar altijd modieus!

Soms koopt Stetson ook Woolrich wol, gesponnen in Pennsylvania in grote traditionele wolfabrieken. Kangol en zijn beroemde 507 baretten met hun ronde, rechte en precieze snit, slagen erin om een zachte en lichte wol te produceren. Tot slot staat de Franse hoedenmaker Fléchet ook bekend om de zuiverheid van zijn 100% scheerwol, met subtiele tinten, net als Laulhère en zijn traditionele merino wollen baretten.

A
Sluitenk