Pet Wassen : New Era Cap Verzorgen & Schoonmaken
2021-10-18

Pet Wassen : New Era Cap Verzorgen & Schoonmaken

Het verzorgen van je New Era cap


Hier bij Headict bereiken ons regelmatig vragen over de verzorging van hoeden en petten. De meest gestelde vraag is: kan mijn pet wassen? En het korte antwoord daarop is ja, je kunt je witte pet dus gewoon wit houden en ook je favoriete deus pet wassen en hoeft in elk geval nooit over straat met een groezelige pet.

Hieronder proberen we zo veel mogelijk van die vragen te behandelen en je alle informatie te geven over het schoonmaken en onderhouden van je favoriete cap. We hopen je zo te helpen om je pet in een optimale staat te kunnen houden en er zo lang mogelijk van kunnen genieten.

Het wassen van je New Era cap


Was je New Era caps niet in de wasmachine of vaatwasser! De buitenkant van de cap vervormt in de wasmachine en dat is niet goed te herstellen. Een cap was je dus met de hand. Voor het schoonmaken van de band aan de binnenkant neem je een vochtig doekje met wat zacht zeepsop. Draai in een keer met het doekje door de dop van de cap en herhaal dat tot de binnenrand goed schoon is. Als er nog zeepstrepen achterblijven haal je die met een vochtig zonder zeep weg. Laat hem in de buitenlucht drogen en hij is weer als nieuw!

Kan een pet tegen water?


Dat hangt helemaal af van het materiaal waar je pet en dan vooral de klep van is gemaakt. Veel katoenen of nylon petten kunnen prima tegen water en zelfs wol heeft een waterafstotende functie. Je kunt een katoenen pet dus theoretisch gezien prima wassen bijvoorbeeld.

De klep is een ander verhaal. Deze is vaak gemaakt van karton of geperst papier en kan door het gebruik van (te veel) water vervormen. Daarnaast zijn veel kleppen van caps vaak bedekt met suède en dat kan slecht tegen water.

Een pet zonder klep kan daardoor trouwens prima met water gewassen worden.

Hoe was je een pet met karton?


Met of zonder logo, deze kunnen dus beter droog gewassen worden. Reinig het stoffen deel door tape rond je vingers te wikkelen met de plakkant naar buiten. Pluk met de tape de stof af en haal zo ook andere losse viezigheid er af. De tape wordt vies en de cap wordt zo weer als nieuw.

Hardnekkige vlekken kunnen worden geschrobd met een beetje biotex of soda om er de pet voorzichtig mee te masseren. Probeer het gebruik van water te voorkomen. Deze methode om een pet met karton te wassen, is geschikter voor lichte petten zoals een gele pet of een witte baseball pet, maar pas met donkere kleuren op voor mogelijk verbleken, soda kan je bruine cap zo maar ineens beige maken, je rode, roze of je groene cap lichtgroen.

Drogen van je cap


Doe je cap nooit, maar dan ook nooit in de wasdroger! Als hij een beetje te groot is, kun je wat water op de binnenrand sproeien en hem buiten in de zon laten drogen, föhnen kan ook. Maar zorg er nogmaals voor dat je cap niet in de droger terecht komt!

Hoe krijg je zweet uit een pet?


Ook zweet wordt verwijderd met een vochtige doek. Doe als het nodig is een drupje afwasmiddel of wasmiddel op de doek om hardnekkige groene of bruine zweetplekken te verwijderen.

Wat te doen bij een te strakke cap?


Als de zweetband zijn werk goed gedaan heeft en transpiratie geabsorbeerd heeft kan het lijken alsof je cap is gekrompen. De band is alleen een beetje dikker en daardoor is de cap dus een tikkeltje kleiner. De band kan ook door wassen en drogen iets gekrompen zijn. Om de cap weer iets groter te maken zet je hem om je knie en rekt de cap iets op.

Doe dit voorzichtig, een klein kraakje kan, maar trek niets uit elkaar. Zo rek je de cap iets op. Onthoud: van trekken gaat je pet stuk, van rekken wordt die iets groter. Na deze voorzichtige operatie is je cap weer iets ruimer en kun je weer opgelucht ademhalen.

New Era Cleaning Kit


Je kunt je cap ook schoonmaken met de speciale cleaning kit van New Era die verkrijgbaar is via onze webshop.

Gebruiksaanwijzing in het kort:

I - Schoonmaken

Test voor het gebruik of de cap schoongemaakt kan worden: maak een doek vochtig en wrijf dit over de binnenkant van de cap. Als dat geen witte strepen of sporen achterlaat, kun je de cap met gebruik van water schoonmaken.

1. Borstel de cap aan de oppervlakte om vuil te verwijderen
2. Breng Clean Spray aan op de cap, aan binnen- en buitenkant en wat extra op de zweetband.
3. Wacht 2 minuten en borstel de cap op plaatsen waar er nog sporen van vuil zijn.
4. Veeg de kap af met een vochtige doek om schoonmaakresten te verwijderen
5. Laat de cap drogen drogen (in de open lucht - niet in de droger of naast een warmtebron)

Opmerking: De Clean spray kan regelmatig worden gebruikt om sporen van zweet op de band aan de binnenzijde te verwijderen. Spray de band, maak schoon en laat drogen.

II – De vorm van de cap herstellen of verstevigen

1 - Spuit de Shape spray op de cap aan binnen- en buitenkant vanaf 10-15 cm afstand.
2 - Plaats de opblaasbare bal op een vlakke ondergrond. Opblazen totdat de bal rond, maar niet gespannen is.
3 - Plaats de cap over de bal en zorg ervoor dat het vizier aansluit bij de tekst FRONT aan de onderzijde van de bal.
4 - Pomp de bal verder op totdat de cap de vorm heeft die je wilt. LET OP: blaas niet te hard op, bij te grote druk kunnen de naden scheuren of beschadigen.
5 - Even 35 tot 45 minuten laten drogen bij 25 ° C (omgevingslucht in een warme kamer)
6 - Om de cap te verwijderen, druk je op de kleine knop waardoor de ballon leegloopt de cap in vorm over blijft.
7 – Herhaal het proces als je je cap nog verder wilt verstevigen of de vorm nog niet goed gelukt is.

 

Hoe maak ik een cap schoon?


Zorg dus dat je weet van welk materiaal je cap is gemaakt om te bepalen welke manier van schoonmaken voor jouw New Era herenpetdamescap of kinderpet het beste is. Door hem op de juiste manier schoon te houden gaan je gewassen en favoriete petten nog jarenlang mee!