De chicago bulls : het beste basketbal team
2021-10-18

De chicago bulls : het beste basketbal team

Je bent een fan van basketbal en kent de chicago bulls niet? Onmogelijk! Het team van internationale superster michael jordan is zeker het beste basketball team in de wereld en met een goede reden! Met niet minder dan 8 van hun bekende nba spelers in de basketball hall of fame, zijn de chicago bulls zelf de levende legende van de nba! Alle basketballers die de sport kennen en liefhebben zijn het erover eens dat er in de geschiedenis geen spectaculairder team ter wereld is dan de bulls!

De geboorte van een 100% legende in de vs


bij de oprichting zijn de bulls het derde basketbalteam in chicago. Deze sport is niet populair onder de inwoners van de stad in de jaren '50 en oud-speler dick klein beslist desondanks om nog maar een nieuw professioneel team op te zetten en zo de sport in chicago een impuls te geven.

Het team kent haar eerste seizoen in 1966 en zal zich direct kwalificeren voor de play-offs. In de eerste fase kennen de bulls een zeer defensieve stijl, maar ontwikkelen in de loop van de jaren ’70 ook een goede aanval.

Chicago bulls introduceren Michael Jordan


het team bereikt het topniveau in de jaren '80 als een zekere michael jordan van north carolina college de chicago bulls spelers komt versterken. Het ongelooflijke verhaal wil dat jordan slechts een tweede keus was en dat de teameigenaren hem op het laatste moment eigenlijk wilden ruilen! En in het begin kwam jordan niet helemaal uit de verf omdat het systeem om andere spelers draaide. Maar zodra het potentieel van his royal airness gezien werd, werd het team om jordan heen geformeerd en bereikte ze de play offs weer.

Het jaar 1989 is een jaar waarin de verandering nog niet alles oplevert wat er gevraagd wordt, zo gaan de play-offs en de conference finale bijvoorbeeld verloren. Voor het seizoen van 1990 wordt een nieuwe aanval opgezet en dat werkt, de bulls verliezen bijna geen wedstrijd meer. Ze presteren het om 3 titels op rij te winnen, waarbij vooral de laatste onvergetelijk is met een schot van paxton 3 seconden voor tijd. Deze periode is de tijd van michael jordan als de beste speler van de nba. Met een gouden team en een briljante speler, zijn twee basketbal legendes geboren!

De chicago bulls basketball superster


michael jordan, de nba sterspeler uit brooklyn, wordt omschreven als "de grootste basketballer aller tijden." bij zijn debuut in de nba scoort jordan veel punten. Sports illustrated schrijft: "a star is born". Hoewel hij regelmatig geblesseerd is, wint hij nog veel titels, waaronder het record voor de meeste punten in een wedstrijd in de play-offs, een totaal van 3000 punten in een seizoen en die van de beste speler in de competitie in 1988.

Naast de rol van sterspeler bij de bulls, maakt jordan ook deel uit van het "dream team", dat bij de olympische spelen van barcelona in 1992 zorgt voor een buitengewoon spektakel voor het publiek. Onverwacht, mede door de moord op zijn vader en opgebouwde vermoeidheid door het extra werk in het dream team, gaat michael jordan daarna in 1993 met pensioen. Hij wil weg uit de publiciteit. Zijn vertrek schokt de wereld, maar jordan zorgt voor een tweede grote verrassing: hij begint bij het white sox (minor league) honkbalteam als eerbetoon aan zijn vader. De liefde van de oranje bal blijkt echter te groot en zijn avontuur in het honkbal is slechts van korte duur.

Michael jordan keert terug naar de bulls in 1995 en speelt naast de legendarische scottie pippen, hun eerste wedstrijd samen is tegen de indiana pacers. Meer dan 35 miljoen kijkers schakelen in voor michael jordan, de superster. Het team kwalificeert zich voor de play-offs, maar bereikt de finale niet, tot irritatie van de grote kampioen.

Het team versterkt zich met dennis rodman, een specialist in rebounds en samen met jordan worden er nog drie opeenvolgende titels gewonnen. Michael jordan gaat definitief met pensioen in 1999, maar is altijd een sporter met een enorme uitstraling gebleven.

Zijn "jumpman" logo is nog steeds te vinden op de nike air jordan en jordan is nog steeds zeer aanwezig in de media door middel van sponsordeals met merken zoals mcdonald's en coca-cola. De invloed van het bulls team van de jaren '90 en zijn sterspeler speler is enorm en wereldomvattend.

Benny the bull – het chicago bulls logo


we kunnen bulls fans van verre herkennen dankzij de vrijwel onveranderd gebleven logo’s en kleuren.

Het rode benny the bull-logo is gemaakt door dean wessel in 1967 en combineert het symbool van de macht van de stier met de geschiedenis van de stad van chicago, wat decennialang het hart van de vee-industrie was.

Je vindt het logo terug op de bekende rode new era petten en natuurlijk de typisch rode chicago cap, in de kleur van het basketball team.

Iets recenter werd het bloed op de hoorns van de stier toegevoegd op bevel van dick klein, de baas van de bulls om het logo meer angstaanjagend te maken. Sommigen menen een robot of alien in het logo te herkennen.

Chicago bulls tradities en merchandise


een unieke traditie van het basketball team is dat de chicago bulls spelers op het veld begeleid worden door 3d animatie en vuurwerk en elke wedstrijd start met een complete show. Ook opvallend is dat sinds 1989 de bulls alleen nog maar spelen op zwarte schoenen.

Een ander belangrijk onderdeel van het succes, dat het team inmiddels ontstegen is, is de merchandise met onder andere de beroemde chicago bulls cap!

Samen met ‘merch’ van andere nba teams vind je veel caps modellen van bekende merken zoals new era en mitchell & ness in onze hoedshop. Bijvoorbeeld met de stier als trots icoon van de windy city of eenvoudigweg het woord "bulls" erop geborduurd. Onze favoriete new era cap is veruit de 59fifty. Deze bulls cap kan gemakkelijk gedragen worden als herenpet of damespet en is een echt usa-icoon.

Het huidige bulls basketball team gaat verder in de voetsporen van bekende basketballers en teamlegendes; michael jordan, scottie pippen, dennis rodman en ook derrick rose. De laatste speler is bij het team gekomen na het missen van de play offs in 2008. Rose heeft als enige bulls-speler naast michael jordan de titel van nba mvp gewonnen. Zelfs vandaag de dag strijden de bulls nog tegen hun bekende rivalen zoals de detroit pistons, miami heat of de new york knicks!