Katoen Pet

Katoenen baret, pet en flat caps

Wat is er praktischer dan een katoenen pet of baret? Hij blijft gemakkelijk te dragen en te onderhouden. Bovendien houdt men ook van de prijs en het brede aanbod van de merken.
Filteren op
My selection:
Filter
M/V
Size
Size's guide
Merk
Kleur
Seizoen
Materiaal
Prijs
  • € 20,00 - € 75,00

Katoenen Petten van Headict
Katoen is zo zacht en ademend en is daarom een van de meest geschikte stoffen voor allerlei soorten kleding waaronder hoeden en petten. Een andere eigenschap die katoen stof heel draagbaar maakt, is dat het hypoallergeen is en de huid dus niet irriteert, daarnaast isoleert het heel goed en zweet je niet gauw in katoenen kleding. Katoen is daarnaast heel sterk en wordt vanwege zijn veelzijdigheid gebruikt voor heel veel verschillende doeleinden. Om te voorkomen dat je katoen baret vervormt, moet deze bij 30 of 40 graden worden gewassen. Laat je verleiden door de beroemde Hatteras flatcaps van het Amerikaanse merk Stetson of door de petten van spijkerstof of denim dat niks anders is dan sterk, geverfd katoen stof!

Zachte, comfortabele katoenen pet
Katoenen vezels komen van de pluizige katoen bolletjes die overal ter wereld worden verbouwd. Katoen is een fijn materiaal dat bijna elke dag gedragen kan worden en dus zal je je 100% katoenen pet koesteren om zijn comfort en zachtheid. Katoenen stoffen zijn populair in warme klimaten vanwege het feit dat ze ademend zijn. Welk materiaal pet het meest geschikt is voor jou is afhankelijk van het klimaat of seizoen waarin je de pet gaat dragen. Materialen zoals wol en leer zijn bijvoorbeeld warmer en meer waterdicht dan katoenen petten. Linnen is net zo koel als katoen maar minder sterk en niet zo goed wasbaar, dus lastiger schoon te houden.

Zie ook:


Alle modellen katoenen petten
In de Headict hoedshop zal het je opvallen dat alle modellen petten op voorraad zijn in katoen. Van flatcaps zoals gavroche, duckbills en newsboy caps tot traditionele Franse baretten. Uiteraard vind je alleen de allerbeste merken uit verschillende delen van de wereld. Naast het beroemde Amerikaanse Stetson is Headict specialist in Franse merken.