Moet je de sticker van je cap afhalen?
2021-10-18

Moet je de sticker van je cap afhalen?

Dit is een vraag waarover de meningen verschillen en discussies hoog op kunnen lopen. Bij de laatste telling was de verdeling tussen de stickerdragers en verwijderaars zo goed als 50/50. Zonder vooruit te willen lopen op de einduitslag, is het antwoord op de vraag eenvoudig: je beslist zelf of je met of zonder wilt, het is altijd goed.

Dat is mooi, maar wat is nu het verhaal achter de stickers?

Er zijn twee redenen die het bestaan van de stickers op caps verklaren: een label van echtheid en stijl. In feite is de sticker een zichtbaar kwaliteitszegel of de handtekening die laat zien dat de cap een echte New Era is (of een ander merk, want New Era is niet het enige merk dat stickers op de caps plakt). De sticker is dus een manier om te zeggen dat je cap “echte” is. Het merk New Era vindt zelfs dat de sticker een bewijs van

oorspronkelijkheid is en een vast onderdeel van het productieproces en de cap zelf.

Daarnaast is er het aspect stijl. Zoals het altijd gaat in de mode: op een dag vergeet er iemand de sticker van zijn nieuwe cap af te halen en iemand anders vindt dat cool en laat ‘m ook zitten. En dat vinden de vrienden natuurlijk weer mooi en doen dat ook en zo komt de trein van een trend in beweging. Het is net als met de etiketten van sommige sneakers. Wat zo mooi is aan een stijl is dat die niet verplicht is, wie het leuk vindt doet mee. In alle gevallen is het zo dat het verwijderen van de sticker de cap niet beschadigd, je haalt eigenlijk alleen de reclame van het merk weg.

De sticker heeft ook bij ons de rol van kwaliteitszegel: vergeet dus niet dat als je een cap bij headict.nl koopt, je alleen kunt ruilen als de sticker er nog op zit en onbeschadigd is.