A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
A
PLUS DE CHOIX
Headwear Cultuur Alles over de verschillende vormen van New Era

Het merk New Era is opgericht in 1920 en de nummer 1 in caps op het wereldtoneel. Het merk heeft zich gevestigd in de headwear wereld met de mooie lijnen van de beroemde 59FIFTY, gemaakt voor de professionele baseballers. In de loop der jaren werd dit model ook buiten de sportvelden mateloos populair. Vandaag de dag maakt New Era meerdere populaire typen cap, de bekendste zijn de 59fifty cap, de 39thirty cap en natuurlijk de snapback, de 9fifty.

DE 59FIFTY CAP

De 59fifty cap staat voor het keerpunt in de geschiedenis van het merk New Era. De 5950 is voor het eerst gemaakt in 1954, uitsluitend bedoeld voor de professionele baseball spelers. Pas in 1978 kwam de cap op de markt voor het grote publiek. De 59fifty bestaat uit een hele stevige klep en een kroon van 6 vlakken. De cap past op de halve centimeter nauwkeurig, wij adviseren dan ook de hoofdomvang goed op te meten voor het bestellen van een 59fifty. Het befaamde model houdt zijn vorm door de versteviging die in het voorste deel van de cap verwerkt is. New Era heeft de cap voorzien van een band die de cap steviger maakt en zorgt voor een goed draagcomfort. Al meer dan 60 jaar is deze klassieker de favoriet onder baseballers. De liefhebbers van het merk New Era koesteren dit legendarische model.

DE 39THIRTY CAP

De 39THIRTY cap was een van de eerste ontwerpen met een andere basis dan de 59FIFTY. Deze cap is eenvoudig herkenbaar aan de gebogen klep of visier. Bij dit model introduceerde New Era ook de het systeem met de band aan de binnenzijde die verstelbaar is voor een goede pasvorm en draagcomfort. De 3930 is opgebouwd uit een stevige cap die bestaat uit 6 vlakken.

DE 9FIFTY CAP : DE BEROEMDE SNAPBACK

De 9FIFTY is een bijna mytisch model dat elke liefhebber van caps onmiddelijk aanspreekt. De cap kent dezelfde basis als de 5950, met een stevige cap van 6 vlakken en een sterke, rechte klep. Het verschil zit in de sluiting aan de achterzijde die verstelbaar is en bestaat uit een plastic riem met gaatje en een rij van plastic pinnetjes om mee te verstellen. De snapback past dus echt bijna iedereen en op elk hoofd. Dankzij dit model is New Era zo populair geworden, want de cap past al snel, zelf voor kinderen. De Snapback heeft in de jaren 80 een grote comeback gemaakt dankzij invloedrijke rappers uit de USA. Vandaag de dag is de snapback het symbool van de Hip-Hop scene.

LATEN WE DE 9FORTY EN 9TWENTY NIET VERGETEN

Onze overzicht is niet compleet als we deze modellen niet zouden uitleggen. De 9forty is een verstelbare cap met een gebogen visier met een stevige structuur. De 9twenty heeft de dezlfde opbouw, maar is niet verstevigd en is dus soepel van vorm en draagbaar.


A
Sluitenk