De geschiedenis van Stetson.
2021-10-18

De geschiedenis van Stetson.

Stetson is een hoedenmerk dat is opgericht door de Amerikaan John B. Stetson in 1860 als zoon van een hoedenmaker. John. B Stetson werkte in het bedrijf van zijn vader. Maar toen hij dertig jaar was werd bij hem tuberculose vastgesteld. Omdat zijn dagen geteld leken, besloot hij naar het westen te reizen en het land verder te ontdekken. In de korte tijd van deze expeditie komt hij op het idee komt om hoeden voor de Cowboys te maken nadat hij zag dat hun hoeden van zeer slechte kwaliteit waren. Ondanks de beperkte middelen creëert JB Stetson zijn eigen fabriek in 1865 in Philadelphia: The Stetson Hat Company was een feit.

De authentieke Stetson hoed wordt in eerste instantie verkocht onder de naam "Boss van de Plains", en pas later wordt de naam veranderd in die van 'Stetson’, natuurlijk een verwijzing naar de oprichter. Dit mythische hoofddeksels is een vilten hoed die wordt gekenmerkt wordt door zijn brede randen en ontworpen is om te beschermen tegen de zon. Met deze uitvinding werd binnen 20 jaar de Stetson Hat Company werd de grootste hoedenbedrijf in de wereld. Het is de kwaliteit van Stetson modellen, die een superieure afdichting en isolatie kennen, alsmede minimale vervorming, die het verdiende succes van de American Hat Maker veroorzaakt hebben.

Als symbool van het iconische Wilde Westen en de Amerikaanse manier van leven, is de "Stetson" een veilige keuze voor kwaliteit, voor wie een mooie hoed wil hebben, zowel voor dames als heren. Vandaag de dag is het bedrijf gevestigd in Texas en maakt daar een grote verscheidenheid van hoofddeksels in verschillende kleuren en verschillende materialen, waaronder ook stro en vilt.

De legendarische Stetson is ook de hoed die het hoofd van de grootste helden van de film en muziek (heeft) bedekt: Harrison Ford in Indiana Jones, James Dean in Giant, Jane Fonda, Marilyn Monroe en Claudia Cardinale. Populair geworden door de avonturenfilms en westerns, is de authentieke Stetson hoed zo wijdverbreid dat het bijna gewoonte is om elke cowboy hoed een 'Stetson" te noemen, van welk merk deze ook is.