De trendy petten van 2022!
2022-05-30

De trendy petten van 2022!

Voor de terugkeer van mooi weer, een slechte haardag of gewoon de wens om een outfit te upgraden, blijft de pet het must-have accessoire van 2022. Welke patronen, kleuren en vormen moet je kiezen? Headict informeert u over de pettrends van dit jaar...

Shape trends

Van Tom Cruise tot Rihanna tot Pharrell Williams, de baseballpet is altijd al een favoriet geweest. Ook dit jaar staat het gebogen vizier weer in de schijnwerpers. Wij waarderen vooral zijn nonchalante kant om een outfit te compenseren, of integendeel om zijn stijl met durf te laten gelden.

Het platte vizier maakt ook een comeback, met modellen zoals de iconische 5950 van New Era. Heel vaak versterkt een geborduurde zijpatch de sportswear-look, en daar houden wij van! Als de zomer nadert en het te heet wordt, is de truckerpet altijd een must: het is DE hoofddeksel dat beschermt tegen de zon en tegelijk de hoofdhuid laat ademen.

Kleur trends

Terwijl zwart en marineblauw tijdloze klassiekers blijven, vraagt de zomerperiode om flashier tinten, rechtstreeks uit de jaren tachtig. Turkooisblauw, oranje, mintgroen, paars of zelfs bananengeel, het is tijd voor vitaminerijke kleuren. Voor de winter van 2022 vallen we terug op soberder, universele tinten zoals kaki of grijs, en elegantere materialen zoals fluweel.

Het is tijd om naar de ethische merken te kijken. Focus op Picture en Patagonia, die het voortouw nemen in trendy, eco-ontworpen petten, gevolgd door het jonge merk TAIYO, dat in hun voetsporen treedt. 

Print trends

Tie & Dye is het populairste patroon, van de flitsende Tie Dye Baseball Rainbow van Kangol tot meer discrete tinten, zoals de Wmn Tie Dye 940 NY. Wie zijn pet deze zomer wil combineren met zijn zwembroek of sarong, kan zijn hart ophalen: ook het bloemmotief is erg populair, zoals blijkt uit de modellen van Herman Headwear, Djinns.

Meer sober, maar net zo trendy, brengt paisley een hip-hop touch, die doet denken aan bandana's uit de jaren 90. Camoprints zijn ook in de mode, van meer klassiek en elegant tot meer grafisch en excentriek, zoals de Trucker van New Era.

Voor een zomerse skatesessie of een avondje uit in de stad, laat je stijl zien met de trendy caps van 2022 op Headict!