Welke hoed draag ik op een bruiloft?
2021-10-18

Welke hoed draag ik op een bruiloft?

U heeft eindelijk de uitnodiging voor het huwelijk van het jaar ontvangen en kunt niet wachten om fantastisch voor de dag te komen in de outfit waar u jaren van droomt. Dit is de gelegenheid die het wachten waard was. En komt vroeg of laat de vraag welke hoed de outfit voorziet van een finishing touch. Ook al is het niet meer verplicht bij moderne bruiloften een hoed te dragen, het is en blijft een perfecte accessoire om je te beschermen tegen de zon of kou, afhankelijk van de tijd van het jaar, in volle elegantie! Laat u verleiden en vindt de bruiloftshoed die gemaakt is voor u!

De bruiloft: welke hoed kan ik dragen?

De zomer bruiloften zijn perfect voor het dragen van een hoed, omdat dat de tijd is van verbeelding en de creativiteit de vrije loop heeft bijvooorbeeld met lichte outfits in uitgesproken en heldere kleuren. De keuze van accessoires is van groot belang voor de uitstraling en een bruiloft is een perfect alibi om terug te keren naar de dress-codes van vroeger. En dan komt de hoed al snel in beeld om van de bruiloft een sprookje te maken. Voor vrouwen is er al snel een echt make-over effect door het dagen van hoeden in fijne gevlochten stro in trilby vorm, de klassieke capeline of de wereldse borsalino. Kies de stijl of sfeer en experimenteer voor het feest van het jaar voor jou en het feest van het leven voor het aanstaande bruidspaar. Pluk dus letterlijk de zomer. Een tip: maak voor het feest een eigen unieke band om je hoed. En blijf, wanneer de ceremoniemeester de favoriete kleuren gedeeld heeft, trouw aan de feestkleuren van het bruidspaar!

Mannen kunnen bouwen op de strohoed voor een zomerse bruiloft, die combineert vrijwel zonder uitzondering uitstekend bij een klassiek kostuum. De ideale hoed qua vorm blijft de trilby hoed, maar voor bijzondere bruiloften in de natuur en in een meer casual, dragen de heren met klasse en smaak net zo makkelijk porkpie hoed of canotier hoed voor een beetje stijl bij de pick-nick. Zij maken daarmee een trendy, casual en vaak onvergetelijke indruk. De ster van het huwelijk, ongeacht het seizoen is en blijft nog steeds de hoge hoed hoed die je kunt dragen voor een traditioneel huwelijk, maar ook om een beetje een vintage touch aan je outfit te geven. Er is dus genoeg keuze in hoeden voor de mooiste dag van het leven, alle reden voor echt uitpakken en heel veel plezier!

Een hoed die zowel mannen als vrouwen perfect past bij elke bruiloft outfit, en zowel traditioneel of meer informeel prima uit de verf komt, is de Panama. Voor de zomer gemaakt van gebleekt stro en handgeweven in Ecuador. De Panama is een stijlvolle aanvulling en een zeer elegante accessoire die een onuitwisbare indruk achterlaat in elke kleur. Deze hoed is ideaal als de bruiloft wordt gevierd op een exotische locatie of op het strand, maar het is ook geschikt voor ceremonies die plaatsvinden op het platteland. Als je naar een bruiloft in de stad gaat, kan een Panama een goede manier zijn om een exotische en frisse touch aan je outfit te geven. De panama laat zien dat er iets gevierd mag worden en is een perfecte metgezel bij het moment van geluk en ontspanning dat een bruiloft is!

De hoeden van de winterbruiloften

Waar velen dromen van trouwen in de open lucht, onder een stralende zon en omgeven door veel groen, rekenen anderen op de schoonheid van de sneeuw als achtergrond voor hun huwelijk en kiezen een winterbruiloft. Als u de mogelijkheid kiest van een bruiloft in de winter, zul je zeker kiezen voor een outfit die een beetje dikker is dan normaal. En daarbij kan de hoed een zeer nuttige en welkome aanvulling zijn voor de bijzondere sfeer van de meest speciale dag.

Vrouwen hebben een grote belangrijke keuze te maken als het gaat om hoofddeksels, want er is ook veel te kiezen en dames kunnen zich wat dat betreft veel veroorloven. De capeline van vilt is bijvoorbeeld een keuze voor klassieker die een prachtig elegant (en warm) accent toevoegt aan het tenue. Daarbij is er natuurlijk de mogelijkheid een kleur te kiezen die het best combineert met het geheel dat je draagt. Voor bruiloften plaatsvinden in de originaliteit en een carte blanche geven als het om kleding gaat, kun je heel gedurfd je oog laten vallen op Fedora hoed, geleend uit de mannencollectie en uitstekend te combineren met een mooie wollen jas. Voor een vintage stijl en een huwelijk in het teken van de retro mode, komen de liefhebbers uit bij de cloche hoed. Elke vrouw voelt zich daarin als de bruid, het plezier spat er vanaf. Geïnspireerd door de stijl van de Roaring Twenties, wordt het laat op de dansvloer!

In de winter, dragen de heren ook graag een Fedora hoed, een prima keuze is een donkere kleur die past bij de kleur van de jas die gedragen wordt, dus dezelfde kleur of vergelijkbare tint. De uitstraling is in alle gevallen fancy en de drager kan zich verzekeren van de aandacht van de gasten. De hoge hoed hoed is ook een zeer origineel alternatief voor bruiloften, die ontspannen en feestelijk zijn. Voor heren die het niet erg vinden een goed onderwerp van gesprek te zijn! Voor wie het minder bont wilt maken en praktisch denkt aan de bescherming tegen de elementen, is de trilby hoed een uitstekende opties. Vier de winter, vier het feest en loop er ondertussen lekker warm bij met de vilten uitvoering.

Tot slot geldt voor elke bruiloft dat je de hoed kiest die bij je past, zowel qua kleur als vorm. Houdt daarbij rekening met de kleur van je haar, de kleur van je kleding, de maatvoering ervan en de accessoires die je draagt. Een deel van de bruidsparen viert het feest graag in de eigen favoriete kleuren en vraagt de gasten zich daar ook naar de kleden. Als dat zo is, dan kun je dat accent prima door een hoed aanbrengen. En als dat niet het geval is, overweeg dan de klassiekers in klassieke kleurstellingen kleuren zoals bordeaux, bruin of in pastel tinten. In de zomer kunt u het zich veroorloven om fantasie thema’s zoals bloemenprints op de band rond de hoedtop te dragen, terwijl in de winter gekleurde veren een prima aanvulling op de outfit zijn.