Met welke hoed op reis?
2021-10-18

Met welke hoed op reis?

Ik ga op reis en ik neem graag een hoed mee, maar welke? Dat hangt af van het seizoen en waar je naar toegaat. Een belangrijke functie van de hoed is het beschermen tegen zon en kou. Daarnaast kun je een hoed gebruiken om je te laten zien, maar ook om je incognito te verplaatsen. Vergeet dus naast je sokken ook je hoed niet in te pakken of direct op te zetten. Het gaat hier letterlijk en figuurlijk om de bescherming van de hoofdzaak. Lees in elk geval het onderstaande.

Met welke hoed erop uit trekken?

Wanneer je je koffer klaarmaakt om weg te komen voor een welverdiende vakantie, vergeet dan niet om ruimte over te laten voor accessoires. Velen vinden het niet nodig en pakken de koffer vol met voor truien, broeken en sokken waarvan de helft schoon weer mee terug naar huis gaat. Let hier op en maak ruimte voor een paar blikvangers en comfortscheppers! Er is menig vakantie gered dankzij de waterwerende eigenschappen van een goede hoed, er zijn aardig wat vonken overgesprongen van hoed tot hoed en tot slot zijn er ook veel hoeden die op vakantie gekocht zijn en gekoesterd worden als dierbare herinnering. Vier je vakantie? Draag een hoed die je beschermt tegen de lokale weerselementen!

Naast je effectief te beschermen tegen het weer is de hoed onderweg op reis vaak ook een redder van je stijl. Want reizen vermoeit. Bij het reizen doen velen van ons concessie aan hun kleding stijl en kiezen voor de veilige kleding die tegen een stootje kan en waarvan het minder erg als die vervuilt, beschadigt of verloren gaat. Een keuze die veel mensen begrijpen, maar de ergernis oproept van de echte fashion liefhebbers die zichzelf niet belachelijk willen maken of dat bij anderen niet willen zien. Als wapen tegen deze onvoorzichtigheid en onverschilligheid kan de hoed als accessoire de redding zijn. Met een beetje inzicht haalt de hoed een compleet vakantietenue uit de goot en is het toch nog mogelijk met fraaie foto’s op de vakantie terug te kijken. De hoed kan dus je foto album en daarmee je geschiedenis redden. Voel je vrij om een mooi materiaal te kiezen in combinatie met een fijne vorm en kleurstelling. En maak daarmee van je vakantie een onvergetelijke herinnering die je nog lang bij je zult dragen!

De reishoed: praktisch en populair!

Als je gaat ontsnappen naar de tropen of de Riviera ga je voor een vakantie met ontspanning en zonsondergangen op het strand. In dat geval kunnen we alleen maar adviseren om een hoed mee te nemen van stro of een heerlijke Panama, voor een relaxed vakantiegevoel bij hoge temperaturen  Eigenlijk kun je dan niet zonder de ideale hoed op vakantie en het advies is dan ook het risico van een zonnesteek vanaf dag 1 te vermijden. Kies een hoed met kleine randen voor een moderne stijl die je ook kunt dragen in de avond voor een casual outfit of eentje met brede rand voor een dutje in de hangmat en bescherming van je bovenlichaam met schaduw. De strohoed gaat hier hoge ogen gooien! De capeline is daarnaast een mooi alternatief voor dames, de ultieme vrouwelijke hoed die verfraait en je gezicht optimaal beschermt tegen de zon. Wie de panama draagt weet zich verzekerd van een prima bescherming in koloniale stijl. De panama hoed geeft blijk van goede smaak en is er voor echte liefhebbers die op vakantie gaan. Ook de flexibiliteit van de hoed wordt gewaardeerd, zowel bij het dragen als tijdens het vervoeren als je de panama niet draagt. Voor wie het leven van de zonnige kant bekijkt is er de vissershoed, de trend van dit moment die heerlijk verkoelt op het strand en in echt heel veel kleuren en bedrukkingen te verkrijgen is. Laat je zien op het strand en wil je dit type hoed even kwijt, dan past die meestal makkelijk in de achterzak of tas.

Voor de stedentrip of vakantiebezoek aan musea of monumenten, of als je gewoon hebt gekozen om te vertrekken tijdens het koude seizoen, is de vilten hoed een perfecte keuze. Door de isolerende eigenschappen, zal de hoed je warm houden, en hoe dikker het vilt, des te warmer je het houdt. Een model met lange zijden, zoals de Fedora biedt daarnaast bescherming tegen te wind. De vilten hoed is een makker die je niet in de steek laat en goed past bij vrijwel elke urban outfit. Ontdek de stad, trotsier de de kou met het comfort van een vilten hoed, helemaal de trend van nu!

De niet te missen sportieve vakantie!

Velen gaan op vakantie om te ontsnappen, maar ook om te genieten van sportieve activiteiten in de buitenlucht. Als je in de stad woont wil je er vast lekker op uit op de fiets, de mountainbike of ga je lekker klimmen, abseilen, duiken en zwemmen? Als je iets actiefs gaat doen zijn er een paar redenen om een hoed te dragen. De eerste is bescherming tegen de zon, de tweede is bescherming tegen de regen en de derde is bescherming tegen de rest van de elementen en de vierde is dat je er goed uitziet. Een beetje avonturier zorgt ervoor dat de gekozen hoed waterdicht is of ventileert en het liefst allebei. Soms lukt dat in 1 hoed, maar de gelegenheid wijst vaak vanzelf wat het meest praktisch is. En kijk ook goed naar wat je reis- of sportgenoten op hun hoofd zetten!

Kleine details maken het verschil, let dus goed op, we noemen er een paar. De pasvorm en maat moeten allereerst kloppen, want hard naar beneden fietsen of rennen en je hoed verliezen is een typisch geval van jammer. Maar te voorkomen met een eenvoudig riempje. Zorg ervoor dat de hoed niet op het hoofd knelt, draag als dat nodig is een extra zweetband, want 30% van de warmte afvoer gaat via het hoofd.