Bandana

Bandana voor heren & dames

Het betekent "binden" of "knopen" in het Hindi: de bandana is een bekend stuk stof dat we allemaal al eens eerder hebben gedragen en is echt niet zomaar een zakdoek. De bandana is door cowboys overgenomen om de stof- en zandstormen van het Amerikaanse Wilde Westen te overleven en is een tijdloos en legendarisch accessoire dat al jaren wordt gebruikt. Bandanas kopen? Je kunt natuurlijk bij ons terecht!
Bandana Kopen? Bandanas, Lage Prijs & Snelle Levering - Headict
Filteren op
My selection:
Filter
M/V
Merk
Materiaal

Banana’s uit elke hoek van de wereld

De bandana werd in de 14e eeuw gedragen door boeren uit de Spaanse regio Sevilla om te voorkomen dat ze het stof van het droge land van Andalusië zouden inademen en werd vervolgens door de kolonisten naar de Verenigde Staten geëxporteerd. Het gebruik van de bandana verspreidde zich daarna over de Atlantische Oceaan en was lange tijd een belangrijk accessoire. Afhankelijk van de manier waarop het werd gedragen, kon de bandana het lidmaatschap van een bende betekenen, de homogemeenschap van de jaren '70 als het uit de achterzak van de broek stak, of de rockstijl gedragen om de polsen van vele sterren zoals Guns N Roses en Keith Richards bandana.


Zie ook;

Een accasoire terug in de mode

Het essentiële accessoire van de jaren '80 is de laatste jaren weer in de mode met de heropleving van de mode-elementen uit het einde van de 20e eeuw. Veel bandana kleuren en opties zijn nu beschikbaar en om hip te zijn moet je het in een originele kleur kiezen: een roze, oranje of rode bandana of liever een zwarte banana of een andere kleur? Om de hals gedragen op de traditionele manier als een Buff of als een vintage accessoire dat bijvoorbeeld aan een rugzak of riem kan worden vastgebonden. Een bandana is helemaal unisex en geschikt voor dames of heren. De originele bandana gemaakt in de VS en gemaakt van katoen maakt een grote comeback en het is aan jouzelf om de beste manier te vinden om het te dragen. Laat je dus verleiden tot een kleine stap terug in de tijd en durf de kleur en het paisley-patroon te dragen waar Johnny Depp of Keith Richards ook zo’n fan van zijn!Bekijk ons gevarieerde aanbod en vind bandanas voor een aantrekkelijke prijs.