Linnen Pet

Linnen baret, pet en flat caps

Wist je dat linnen niet alleen isoleert, maar ook ademend is onder invloed van de warmte? Dit maakt de linnen pet of baret een accessoire dat geschikt is voor alle seizoenen. Alhoewel je misschien op de allerkoudste dagen beter kunt kiezen voor een wollen cap of hoed. Linnen vervormt het niet en is aangenaam om te dragen omdat het zo licht is. Wat is linnen? Het wordt gemaakt van de flax plant en wij houden van de zachte structuur en textuur van dit lichte materiaal dat toch elegant en luxe aandoet. Deze combinatie van deze eigenschappen van linnen maakt het een van de meest geschikte materialen voor hoeden en petten .
Filteren op
My selection:
Filter
M/V
Size
Size's guide
Merk
Kleur
Seizoen
Materiaal
Prijs
  • € 0,00 - € 89,00

Comfortabele baretten

Bij contact met warme lucht droogt het linnengoed op en plakt het niet aan de huid, wat in de zomer zeer aangenaam is. Linnen stof neemt vocht op zonder sporen na te laten. Het droogt ook snel op. De lange vezels van linnen voorkomen dat het gaat pluizen. De levensduur van de linnen baret is daarom een van de grote voordelen. Eigenlijk is het de oudste natuurlijke vezel die voor textiel wordt gebruikt! Linnen heeft tevens een ecologisch en verantwoord karakter en wordt voornamelijk in Frankrijk verbouwd. Onderhoud vergt niet veel water en er zijn geen pesticiden nodig.

Zie ook:
Franse Baret
Leer
Wol


Veelzijdige linnen petten

Het lichtgewicht van een linnen pet zorgt ervoor dat je hem in warm tot heel heet weer kunt dragen. Door de manier waarop hij is gewoven houdt een linnen flat cap je hoofd koel, wat je ook doet. Een linnen platte pet is perfect als een elegant en relaxed alternatief voor een katoenen of strohoed en kan worden gedragen door zowel dames als heren. Ze kunnen met praktisch elke outfit worden gecombineerd. Draag bijvoorbeeld eens een lichte, naturel kleur linnen pet zoals beige of wit met een felgekleurd shirt of jurk.


Linnen petten, geselecteerd door Headict

Linnen baretten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, van ivoor tot oker. Door de aard van de draad kunnen kleine knoopjes ontstaan, wat de baret een authentieke stijl geeft. De baretten kunnen droog, machinaal of met stoom worden gewassen, zolang ze niet te veel worden uitgewrongen. Ontdek onze linnen petten van de beste merken zoals Brixton, Bailey of Stetson in onze uitgebreide hoedshop! Deze merken bieden eigenlijk elk model flatcap wel in linnen aan, bijvoorbeeld de duckbill, gavroche of newsboy pet.