Vilten Hoed

Konijnenvilthoed

Een charme die zo puur en elegant is als konijnenvilt, een symbool van luxe! Er bestaat geen twijfel over  dat een vilten hoed de Rolls of headwear is!
Filteren op
My selection:
Filter
M/V
Size
Size's guide
Merk
Kleur
Seizoen
Materiaal
Prijs
  • € 87,00 - € 233,00

Het geheim van vilten hoeden

Als een hoed zich op het eerste gezicht onderscheidt door zijn vorm, is het materiaal ook belangrijk. Konijnenvilt is toegankelijker dan beverhaar, dat schaarser wordt, en is veel zachter en meer watervast dan wolvilt. Om een hoed te maken, wordt het konijnenhaar eerst gemengd en vervolgens onderworpen aan de bastiss fase, waardoor het zich kan vasthechten aan wat de hoed zal worden. De hoed in wording wordt dan ondergedompeld in kokend water. Samengeperst met behulp van een bel, begint het dan zijn definitieve vorm aan te nemen voor de laatste afwerking, zoals het verven en labelen van de randen en de kop.

Onze konijnenvilten hoeden

Voor zowel mannen als vrouwen belichaamt de konijnenvilthoed elegantie. Uw Headict winkel heeft een brede selectie van vilten hoeden. Historische merken zoals Fléchet of Borsalino zijn gespecialiseerd in dit type hoofddeksels. Ook de Italiaanse hoedenmaakster Doria 1905 toont grote finesse. De Angelsaksische knowhow mag op het gebied van vakmanschap niet onderschat worden. Aan de overkant van de Atlantische Oceaan concurreren Stetson of Bailey in stijl en contrast. Het legendarische merk Christys is sinds 1773 een begrip in Engelse stijl.